Projektowanie plakatów, Google Ads Kurs, notariusz katowice, Rolety, mennica polska, sztabka złota, złote monety, złoto, srebrne monety, Wróżenie z kart, testy do policji, Toner do drukarki

[Emulatory]Konfiguracja PCSX2 0.9.2. + Pluginy

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
ExGamer
-#
Posty: 1865
Rejestracja: ndz 04 lip, 2010 18:53
Lokalizacja: Skrzypne/Kraków
Kontakt:

[Emulatory]Konfiguracja PCSX2 0.9.2. + Pluginy

Post autor: ExGamer »

Cześć.

W tym poradniku napiszę wam jak poprawnie skonfigurować emualtor PCSX2 w wersji 0.9.6.

Może i PS2 ma 128bitowy procesor ale mój AMD Athlon 4800+ 64bit radzi sobie całkiem nieźle. Do tego karta GeForce 9600GT 512MB i 2GB RAM-u. Więc wbrew pozorom nie trzeba mieć strasznie mocnego kompa aby grać w gry z PS2 na tym emulatorze.Dobra a więc zaczynajmy.

1. Pobieramy emulator np stąd:

Kod: Zaznacz cały

http://hostuje.net/file.php?id=21c1c9e2d45b7e8aa19aa06216db7cab
( w paczce od razu wszystko co potrzebne, łącznie z pluginami i biosem)

2. Wypakowujemy i otwieramy folder Pcsx2. Powinniśmy otrzymać takie pliki:

Obrazek


3. Klikamy ten plik wykonywalny:

Obrazek

4. Powinny pokazać nam się dwa okna. Jedno to konsola wyglądająca tak:

Obrazek

5. Oraz właściwe okno emulatora:

Obrazek

6. Klikami LPM na "Konfiguracja" i "Konfiguruj".

Obrazek

7. Pojawi się nam nowe okno wyglądające następująco:

Obrazek

8. Ustawiamy wszystkie pluginy tak jak na powyższym obrazku.

9. Przechodzimy do konfiguracji pluginow. Czyli najpierw grafika. Wybieramy GSdx9 (MSCV 15.00, SSE2) 0.11.4 i klikamy konfiguruj.

10. Pojawi nam się kolejne okno.

Obrazek

11. Ustawiamy wszystko tak jak na załączonym screenie powyże i klikamy OK.

12. Teraz dźwięk. Plugin P.E.Op.S. SPU2 1.9.0. Wybieramy ten plugin i klikamy przycisk konfiguruj. Pojawi nam sie nowe okno.

Obrazek

13. Ustawiamy wszystko tak jak na obrazku powyżej i klikamy znowu OK.

14. Następnie konfiguracja kontrolera. Zalecam LilyPad 0.9.9 gdyż u mnie sprawował się najlepiej.

15. Pojawia się kolejne okno.

Obrazek

16. ustawiamy wszystko tak jak powyżej i przechodzimy do konfiguracji pada

Obrazek

17. Tutaj konfiguracja jest dowolna. u meni wyglądała ona tak jak powyżej, ale każdy może mieć własną.

18. Klikamy OK i przechodzimy od razu do konfiguracji Cdvdrom-u. Pomijamy "Drugi Kontroler".

19. Klikamy konfiguruj i wybieramy interesujący nas obraz. (U mnie Final Fantasy XII) Klikamy Ok.

Obrazek

20. Pozostałych opcji nie musimy zmieniać. Klikamy więc w oknie "Konfiguracja" OK.

21. Klikamy Uruchom -> Wykonaj .

Obrazek

GOTOWE!!!

Kilka screenów:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony pt 21 lut, 2014 19:33 przez ExGamer, łącznie zmieniany 3 razy.
hasło do moich uploadów: 1234

ChristInversion

Post autor: ChristInversion »

Czy do nowszego PCSX2 również aktualny jest ten poradnik??

Awatar użytkownika
ExGamer
-#
Posty: 1865
Rejestracja: ndz 04 lip, 2010 18:53
Lokalizacja: Skrzypne/Kraków
Kontakt:

Post autor: ExGamer »

Sądzę, żę tak. Może być trochę zmieniony wygląd menu, ale pluginy są te same, więc raczej powinno działąć. Gdyby coś było nie tak to postaram się poprawić wkrótce.
hasło do moich uploadów: 1234

Awatar użytkownika
ExGamer
-#
Posty: 1865
Rejestracja: ndz 04 lip, 2010 18:53
Lokalizacja: Skrzypne/Kraków
Kontakt:

Post autor: ExGamer »

Dumasher, screeny są dowodem że działa. Przynajmiej u mnei na takim sprzęcie. Jaki masz system? I jakiejś wtyczki doczytać czyli? Konkretniej bo tak to nei widaomo jak pomóc. I napisz w dziale POMOC temat dotyczący twojego problemu, to postaram się pomóc.
hasło do moich uploadów: 1234

ChristInversion

Post autor: ChristInversion »

ExGamer pisze:Sądzę, żę tak. Może być trochę zmieniony wygląd menu, ale pluginy są te same, więc raczej powinno działąć. Gdyby coś było nie tak to postaram się poprawić wkrótce.
Gdyby Ci się zechciało prosiłbym o wykonanie nowego turiala do nowszej wersji programu:)

kwit1991
-#
Posty: 1
Rejestracja: ndz 06 gru, 2009 13:11

Post autor: kwit1991 »

jakie jest haslo do tego archiwum? :-/

Awatar użytkownika
snakeshake
-#
Posty: 191
Rejestracja: pt 09 kwie, 2010 00:02
Lokalizacja: Nie wiem.
Kontakt:

Post autor: snakeshake »

Przeczytaj podpis exgamera :roll: (sorry za spam)
Obrazek

maciek1520
-#
Posty: 10
Rejestracja: pt 21 maja, 2010 21:13

Post autor: maciek1520 »

sorry ale jak wypakowuje to wyskakuje mi blad ze plik jest uszkodzony
o co chodzi ??

Awatar użytkownika
DreamON
-#
Posty: 490
Rejestracja: ndz 13 mar, 2011 16:58
Kontakt:

Post autor: DreamON »

Ściągnąłem, sprawdziłem, potwierdzam. Paczka wywala kilka błędów, nie da się jej poprawnie wypakować i nie chodzi tutaj o hasło bo użyłem tego z twojej sygnaturki. ExGamer polecam zaktualizować emulator, w twojej paczce znajduje się bardzo stara wersja emulatora z numerkiem r377. Aktualna wersja oznaczona jest numerkiem r4671. Jeden numer = przynajmniej 1 poprawiony błąd w emulatorze, wychodzi na to że ta stara wersja posiada o wiele mniej opcji albo 4294 błędów :mrgreen: .



Tutaj znajdziecie najnowszą oficjalną wersję - pcsx2-0.9.8-r4600-setup.exe (2011-05-01)

Wersja rozwojowa - pcsx2 r4671 (2011-05-25)

Tusia10
-#
Posty: 3
Rejestracja: pn 18 lip, 2011 09:37

Post autor: Tusia10 »

Mi nie działa ... Każdy plik ma 0 bajtów. Potem to usunęłam i spróbowałam jeszcze raz ściągnąć - to samo. Czy ten emulator działa na Win 7 ? : > Bo ja mam właśnie takowe oprogramowanie.

Awatar użytkownika
LISTI
-#
Posty: 985
Rejestracja: ndz 23 sty, 2011 17:29
Lokalizacja: masz te cukierki?
Kontakt:

Post autor: LISTI »

zrob wszystko tak jak koledzy opisali mi tutaj: KLIK!

Wszystko po tym powinno działać o ile masz wystarczająco dobrego kompa :)

matib1111
-#
Posty: 1
Rejestracja: ndz 06 mar, 2011 15:37

Post autor: matib1111 »

Jakie jet chasło do archiwum ?

Help

Awatar użytkownika
DreamON
-#
Posty: 490
Rejestracja: ndz 13 mar, 2011 16:58
Kontakt:

Post autor: DreamON »

Hasło do archiwum: swiatpsx.pl

Odradzam ściąganie tego emulatora, nie wiem czemu ExGamer jeszcze nie zaktualizował paczki, ten emulator jest z 2008 roku, jego wersja to svn 377

Tutaj masz link do najnowszej wersji oznaczonej numerkiem svn 4980, build z 6 grudnia 2011.

Kod: Zaznacz cały

http://www47.zippyshare.com/v/77644743/file.html

visorak
-#
Posty: 9
Rejestracja: pt 02 gru, 2011 14:47
Kontakt:

Post autor: visorak »

Mam pytanie.
Czy może ktoś podać link do biosu do ps2 i opis co zrobić, aby dobrze działało? Bo tej wersji co jest, w ogóle nie można odpalić, bo wszystkie pliki zajmują po 0 bajtów.

Awatar użytkownika
DreamON
-#
Posty: 490
Rejestracja: ndz 13 mar, 2011 16:58
Kontakt:

Post autor: DreamON »

Ściągnij sobie emulator który wkleiłem post wyżej, wypakuj go i utwórz folder o nazwie bios, następnie wklej do niego ten plik:

Kod: Zaznacz cały

http://www.mediafire.com/?1zqnh8o9he7dyne
Po pierwszym uruchomieniu emulatora wyskoczy ci prosty konfigurator (możesz sobie ustawić polski język) w którym będziesz musiał podać ścieżkę do biosu i wybrać pluginy. Łatwizna ;-)

ODPOWIEDZ