sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Jak to wszystko się zaczeło

wszystko o wszystkim, odpoczynek

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
cloudstrifef
-#
Kontakt:

Jak to wszystko się zaczeło

Post autor: cloudstrifef »

Witam wszystkich Forumowiczów. W tym temacie chciałbym żebyście opisali swoje całe życie z grami. Jak to wszystko się zaczeło? Od czego to wszystko się zaczeło? jakie towarzyszyły wam przy tym emocje? i Ile to już trwa?
Więc jako pierwszy zacznę ten temat.

Moje życie z grami zaczeło się w wieku 8 lat kiedy to mój brat kupił pierwszy komputer. Nie pamiętam już jaki model ale na pewno intel pentium :->. W tedy po raz pierwszy miałem styczność z grami. Moje pierwsze gry to croc i max payne. Akurat po roku czasu z komputerem pojawiły się problemy finansowe więc komputer musiał zostać sprzedany. Ale po 3 góra 4 miesiącach mój brat kupił pierwszą konsole do gier. Była to stara poczciwa konsola PSX. Gdy po raz pierwszy zagrałem na tym cudzie uwczesnej technologi. Moje życie się zupełnie zmieniło. To było najlepsze co mnie spotkało w życiu. Pamiętam te spędzone godziny przy grand turismo 2, crashu, driverze, raymanie, spędzone noce przy syphon filterze czy metal gear solid także wspomnę tu o silent hill albo rozegrane turnieje w Tekkenie 3. po 2 miesiącach łupania konsola odeszła do nieba. :( ale po 2 miesiąca czekania kupiliśmy chudszą wersję psX czyli ps1 :mrgreen: . Po dwóch latach łupania zmieniłem konsolę na plastation 2. Było dużo frajdy z niej ponieważ dużo gier pasowało z ps1 i dodatkowo wyszło na nią dużo wspaniałych gier takich jak Final fantasy czy tekken 5. Po 5 latach ta konsola po małym wypadku z moim siostrzeńcem zaczęła się psuć, wtedy postanowiłem zmienić konsolę na Xboxa 360. w tedy na runku najtańszą i najnowszą wersja była wersja Arcade. Po roku czasu postanowiłem zmienić wersję Arcadę na elite. Rodzinka sprawiła mi na gwiazdkę Wersję Elitę. Po 6 miesiącach czyli w tym roku postanowiłem zmienić Xboxa na jeszcze mocniejszą maszynę. Playstation 3 więc na wakację musiałem sobie znaleś robotę. Przepracowałem 1,5 miesiąca i zarobiłem na konsolę ps3 i na telewizor 32 cali ( bo przecież bez telewizora nie da się grać w gry w jakości HD :mrgreen:. gdy zostało mi troszkę gotówki po namysłach postanowiłem wrócić do starych czasów psx i ps2 i kupiłem playstation 2. Ale nie miałem żadnych gier na psx a stare wywaliłem ponieważ nie nadawały się do użytku postanowiłem pościągać gry i tak o to znalazłem się na tym forum. O to cała moja historia z życia wzięta. Sorka że wasz wsytkich zanudzam ale opisałem to co czułem i powiem wam że mam styczność z grami już 9 lat, niedługo 10 ;-) . Teraz wy opiście jak to było w waszym życiu ;)

Awatar użytkownika
ksarone
-#
Kontakt:

Post autor: ksarone »

o kurcze ale temat hehehe ;-)

Hmmm , więc może i ja coś spróbuję tutaj skrobnąć !

A więc tak! Moja przygoda zaczęła się od starego ( jak świat hehe ), poczciwego, wspaniałego i wciąż ukochanego Szaraczka czyli PSX ;-) nie pamiętam dokładnie w jakim roku nabyłem swojego PSXa ( ale mniej więcej to było jakieś 13, 14 lat temu czyli na przełomie lat 1997/98/99 ) i zanim to nastąpiło to chodziłem grać w tą konsolę do mojego kolegi z podwórka ( pamiętam te gry u niego jak dziś - Tomb Raider III , Motorhead , Apocalypse i wiele innych tytułów ) w końcu nadszedł ten moment i kupiłem swoją konsolę od kolegi mojego wujka z pracy który akurat przyszedł z nim do nas pewnego dnia ( sprawdzić liczniki :mrgreen: ) i jakoś tak wyszło, że zaczęliśmy rozmawiać o grach i zaproponował mi w pewnym momencie sprzedaż swojego PSXa bodajże za 500 zł z padem , kartą , grami ( a dokładniej mówiąc mnóstwem płyt z demami ) , kablami oraz kilku gazetami PSX Extreme więc rodzicie się zgodzili i mi ją kupili i powiem Wam, że to był mój najpiękniejszy dzień w moim życiu , potem przychodził jeszcze Artur ( bo tak miał na imię ten kolega mojego wuja :D ) pytając się mnie jak się sprawuję konsola, potem ten kolega z podwórka pożyczał ode mnie dema ( i na jednej płycie było demo Syphon Filter 1 ) i tak się zajarał ze swoim tatą tą grą , że postanowili sobie kupić pełną wersję tej gry ( ja zresztą nie byłem im dłużny i tez sobie kupiłem a co :D ) no i potem wyszedł SF 2 ( a tak przy okazji to Wspaniała seria ) pamiętam też, że przyszedł ten Artur pewnego wieczoru z gazetką Neo Plus ( którą mi kupił zresztą ) a było to wydanie Neo Plus'a z okładką na której wisiała Lara Croft na linie z gry ( Tomb Raider : The Last Revelation ) czyli jakoś 2000 rok, no i cóż... potem każdy mój koleszka z okolicy sobie kupił tą konsole i się wspólnie grało w gry bądź wymieniało się doświadczeniami na temat danej gry ( a jak nie w gry to całe dni na boisku i kopało piłkę - jak to dzieciaki :D ) chodziło się na Bałucki rynek po kopie do ruskich i kupowało się płytki z grami za 20 zł hehe :P ( pamiętam, że były w folii , z okładkami po obu stronach i przede wszystkim tłoczone - ale te kopie chyba każdy pamięta :D ) w 2002 roku się wyprowadziłem ze Starych Bałut i jakoś niedługo po tym sprzedałem PSXa ( Niestety :( ) koledze z osiedla i po kilku miesiącach kupiłem PS2 w Media Markt w Galerii Łódzkiej ( sprzedawane w zielonym pudełku z grą Gran Turismo 3:A Spec ) wtedy jeszcze dokupiłem sobie do tego zestawu Grand Theft Auto 3 :D , ogólnie te modele konsol nazywały się bodajże ( Graded ) i te konsole były po jakichś regeneracjach które robiło SONY czy jakoś tak jak dobrze pamiętam i może Was to teraz zdziwi co napiszę ale ta konsola nadal mi idealnie chodzi , wszystkie gry się wczytują i ogólnie się bardzo dobrze trzyma :) mimo, że jest przerobiona ( ma chipa włożonego ) a sporo ludzi którzy zajmują się na co dzień profesjonalną naprawą różnych konsol w serwisach mówili mi, że ta wersja konsoli powinna odejść do nieba już wieki temu bo każdy kto ją posiadał to podobno im te wersje konsol padały jak muchy ( mogę dumnie stwierdzić, że mam wielkie szczęście, że wziąłem akurat te pudełko co nie ? ) ;-) potem nadszedł rok 2007 i sprawiłem sobie PS3 w kilka tygodni przed Bożym Narodzeniem ( też w Media Markt i też w Galerii Łódzkiej :D ) no i kilka miesięcy po zakupie PS3 a dokładniej w maju kupiłem sobie pod tą konsolę telewizor HD Philips 26 Cali który sobie wisi spokojnie na ścianie hehe ! potem nadszedł moment na kupienie Xbox360 od kolegi z pracy i po upływie dwóch miesięcy czyli w 2008 roku sprzedałem go innemu koledze ( odbiło mi coś w głowie :-( ) i niestety ale chciałem też nawet sprzedać moje PS2 szwagrowi ale w porę i na całe szczęście się ( walnąłem w łeb :D ) i definitywnie czarnulka została u mnie w domu - ufff ;-) ale wracając do tematu Xbox'a to powtarzałem sobie przez cały czas, że jeszcze go sobie kupie no i jakieś 2 tygodnie temu sprawiłem sobie bardzo miłą a przede wszystkim niespodziewaną niespodziankę w postaci Xbox360 Slim 250 GB hehe ( w 2009 roku zastanawiając się nad kupnem w wersji Jasper ) ale żeby nie było to PSXa dalej mam - sentyment i przypomnienie gier z dzieciństwa musi być co nie ? :-P

i tak oto moja historia grania na konsolach, zapoczątkowana jeszcze na PSX dobiegła końca! wiem, że się bardzo rozpisałem ale chciałem po prostu w ten sposób wyrazić swoją opinię jak zacząłem swoją przygodę z konsolami ;-) bawmy się dalej przy grach i odnośmy dalsze sukcesy w ich przechodzeniu na 100% ! Pozdrawiam Autora tego tematu, Moderatorów i Wszystkich użytkowników Świata PSX ;-) elo!
Zaliczyłem wszystkie puzzle tej rapowej układanki Od maty , deski , rolek , farby do melanży !

ODPOWIEDZ