sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Nasze konsole oraz HC Room

wszystko o wszystkim, odpoczynek

Moderator: Moderatorzy

Flyethemoon
-#

Post autor: Flyethemoon »

Szkoda że mi aparat brata nawalił bo bym pykną parę zdjątek, a z kamerki na lapku mało widać, może w tym roku dostanę na święta swój aparat, i poza tym druga rocznica zakupionego PS2 będzie :P.

Awatar użytkownika
Witold
-#

Post autor: Witold »

Mała aktualizacja mojej kolekcji i pokoju, w którym gram. Tym razem na widoku jest prawie cała moja kolekcja (brakuje tylko xboxa, ok. 30 gier do niego, 5 padów, memorka. Oraz innych dupereli typu kable do TV)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Co o tym sądzicie?

Awatar użytkownika
ExGamer
-#
Kontakt:

Post autor: ExGamer »

Duża kolekcja, tylko byś to poukładał, a nie miał rozrzucone wszędzie. ;) I mam taki sam szalik jak ty. Kupiłem w House'ie. :D
hasło do moich uploadów: 1234

Awatar użytkownika
Witold
-#

Post autor: Witold »

Chaos był przygotowany, sprzątania potem było, oj było... ;)

PS. Jedną rzecz z 3 zdjęcia za niedługo rozpoznasz u siebie w domu :P A do ostrego pare rzeczy już leci ;P

Awatar użytkownika
ExGamer
-#
Kontakt:

Post autor: ExGamer »

Where is she/he/it? ;) Because i don't see. :D
A znalazłeś już obudowę czy jak? ;)
hasło do moich uploadów: 1234

xzer0

Post autor: xzer0 »

Teraz czas na mnie, więc oceniajcie. Cała zgraja razem wzięta:
konsole

Szukam drugiego fata na przekładkę lasera, a te psxy słabo czytają.
Tutaj orginalne gierki:
gry

Mam nawet dema które były z psxem w 97 i 98.

gry psx

Sorry za linki, ale obrazy nie chciały się wyświetlać. Kolekcja trochę mała, ale zawsze coś.

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Post autor: Quake96 »

Kolekcja spoko, ale zdjęcia coś przymałe :D
SCEE™

xzer0

Skoro za małe daję nowe. 8-) PS2 na żywo lepiej wygląda, najwyraźniej nie jest fotogeniczny. :-)

Obrazek

Obrazek

To mój 7502, który w miarę czyta. Ma nawet ładną obudowę.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dalej to stare foty.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Aktualizacja!

A więc zmieniłem co nieco w mojej "skromnej" kolekcji. Właściwie to przemeblowałem HC Room, Zmieniłem TV i zmieniły się gry na PS2 :D A co do systemu 2 Telewizorów, to muszę korzystać z dwóch na raz, ponieważ ten duży TV ma problemy z nadawaniem dźwięku (Praktycznie go nie ma), więc podłączyłem kable audio do małego TV, a Video do Dużego. Po czym od małego TV przez gniazdo JACK podłączyłem głośnik, który postawiłem koło dużego TV. W skrócie mówiąc, to mały TV robi mi za tymczasowy wzmacniacz :P

A więc aktualna lista gier PS2:

- Tekken 5 (Platinum) (Komplet)
- GTA III (Platinum) (Komplet, ale bez mapki)
- Lara Croft Tomb Raider: Legend (Platinum) (Komplet)
- NFS Underground 2 (Platinum) (Komplet + Kopia zapasowa)
- Athens 2004 (Platinum) (Komplet)
- MoH Rising Sun (Komplet)
- Canis Canem Edit (Komplet)
- GTA Liberty City Stories (Najuboższy mój zestaw) (Oryginalne pudełko + Płyta kopia)
- GTA Vice City Stories (Komplet)
- WWE Smackdown! : Here Comes The Pain (Komplet)

Fotki:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I co sądzicie o takim HC Roomie? :D

§ 10. nie wolno pisać wielkimi lub kolorowymi literami bez wyraźnej potrzeby.
Drakson
Ostatnio zmieniony pt 04 lis, 2011 17:42 przez Quake96, łącznie zmieniany 1 raz.
SCEE™

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Mini Aktualizacja + Nowe Foty

Czas przedstawić mini aktualizację (PSX) + Wrzucić nowe fotki, bo jakość tych starych woła o pomstę do nieba... Zdjęcia robione cyfrówką, więc liczę, że będą wam się bardziej podobać.

Okej, a więc po kolei. Zacząłem reanimację kolejnego PSX'a. Wsadziłem do niego oryginalną obudowę, a do mojego PSX'a (sprawnego) dałem zmodyfikowaną obudowę, którą nieco "Odświeżyłem".

++KONSOLE++

* PlayStation (Model no. SCPH-5552) - Stan b.dobry +, nie przerobiona, bez lasera (czekam na przesyłkę z laserem)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

* PlayStation (Model no. SCPH-5502) - Stan b.dobry, przerobiona, laser w b.dobrym stanie, obudowa po modyfikacjach

Obrazek Obrazek Obrazek

* PlayStation 2 (Model no. SCPH-39004) - Stan b.dobry +, nie przerobiona, laser w niemal idealnym stanie

Obrazek Obrazek

++AKCESORIA++

* SONY DualShock (PSX) - Stan b.dobry +, gałki w stanie niemal idealnym, obudowa w stanie b.dobrym + (rozwiercony gwint na śrubę, pomiędzy gałkami)

Obrazek Obrazek

* SONY DualShock 2 (PS2) - Stan dobry +, gałki w stanie dobrym +, obudowa w stanie b.dobrym (plama brudu, czy czegoś pod spodem jednej z rączek), brak wibracji, obudowa przemalowana

Obrazek Obrazek Obrazek

* SONY Memory Card 1MB (PSX) - Stan dobry +, obudowa przemalowana (malowanie wyszło dosyć średnio), karta w 100% sprawna

Obrazek

* SONY Memory Card 1MB (PSX) - Stan dobry +, obudowa przemalowana (malowanie wyszło dosyć średnio), karta w 100% sprawna

Obrazek

* SONY Memory Card 8MB (PS2) - Stan b.dobry, obudowa zadbana, czasem się nie wykrywa przy podłączaniu

Obrazek

* Karta pamięci "King Memory" 64MB (PS2) - stan niemal idealny, obudowa zadbana, karta w 100% sprawna

Obrazek

++GRY PS2++

* Need For Speed Underground 2 (Platinum) - książeczka, płyta, kopia zapasowa

Obrazek Obrazek

* Athens 2004 (Platinum) - książeczka, dodatkowa książeczka "Acclaim", płyta

Obrazek Obrazek

* Tomb Raider Legend (Platinum) - książeczka, karteczka "Tomb Raider Anniversary", płyta

Obrazek Obrazek

* Tekken 5 (Platinum) - książeczka, płyta

Obrazek Obrazek

* Grand Theft Auto III (Platinum) - książeczka, płyta

Obrazek Obrazek

* Grand Theft Auto San Andreas - książeczka, mapa, płyta

Obrazek Obrazek

* Grand Theft Auto Liberty City Stories - brak książeczki, brak org. płytki, kopia zapasowa

Obrazek Obrazek

* Grand Theft Auto Vice City Stories - książeczka, mapa, płyta

Obrazek Obrazek

* WWE SmackDown! : Here Comes The Pain - książeczka, płyta

Obrazek Obrazek

* Medal of Honor Rising Sun - książeczka, płyta

Obrazek Obrazek

* Canis Canem Edit - książeczka, mapa, płyta

Obrazek Obrazek

Reszty fotek (Kabli i gier na PSX'a) nie robiłem, bo mi się nie chciało :P zresztą tam nie ma nic ciekawego do pokazania :D Mam nadzieję, że fotki się spodobają. Jeśli macie pytania co do któregoś z powyższych elementów mojej kolekcji to pytajcie :D
SCEE™

Awatar użytkownika
KoYoT
-#
Kontakt:

Post autor: KoYoT »

Ten, twój żółty plejacz wygląda jakby miał obudowę z litego metalu :D

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

KoYoT, Proszę, kto raczył zajrzeć na forum :D
Ten, twój żółty plejacz wygląda jakby miał obudowę z litego metalu
To dobrze czy źle? :D
SCEE™

xzer0

Ostatnio zakupiłem FAT'a za grosze. Stan hmm jak na konsolę w ciemno 3/10. Jest kompletnie rozebrana. Spróbuję to przywrócić do życia, może w piątek skończę. Teraz prace wstrzymane z powodu uszkodzenia sprzętu. Pierwsze co zrobiłem to poskładałem jako tako i odpaliłem. Na screenie pierwsze odpalenie bez stacji dysków.
[IMG=http://img195.imageshack.us/img195/1613/img3636sj.jpg][/IMG]

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

U mnie kolejne zmiany :)

Dostałem nowiutkie biurko, które składałem dobrą godzinę (ach, te instrukcje... Wszystko w nich na odwrót...) Dodatkowo postanowiłem urządzić kącik spokojnego grania na PS2 ;)

Obrazek Obrazek
Obrazek

I co o tym sądzicie? 8-)
SCEE™

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Zmiany, zmiany, zmiany...

U mnie nadeszły spore zmiany, ale tylko kategorii PSX. Mianowicie oddałem SCPH-5502 (przerobiona) w tej żółtej obudowie, za SCPH-7502 w oryginalnej obudowie (miała nawet klapkę na parallel, która poszła do SCPH-5552). Do tego dałem moje 2 karty pamięci za jedną, ale Oryginalną Szarą SONY ;) Dodatkowo też nabyłem SCPH-9002 w idealnym stanie technicznym (kopie łapie za 1 razem, filmiki nie tną), ale niestety z zajefiście pożółkniętą obudową, ponieważ PSX ostatnie kilka lat przeleżał w szafie... Ponadto niebawem być może dostane kolejne konsole PSX które będą wymagały naprawy, ale i tak je zrobię :)

Spis aktualnych konsol PSX:

SCPH-5552

Nie przerobiona. Laser w stanie b.dobrym.

Obrazek Obrazek Obrazek

SCPH-7502

Przerobiona. Laser w słabym stanie. Najprawdopodobniej posiada "Color-Fix"

Obrazek Obrazek Obrazek

SCPH-9002

Przerobiona. Laser w IDEALNYM stanie (czyta nawet porysowane kopie, na których nie przycina audio i filmików!!). Pożółkła obudowa (Zapewne od kilku lat leżakowania w szafie u kumpla). Posiada "Color-Fix" :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Podsumowując, SCPH-9002 jest wg. mnie konsolą idealną, bo mimo iż obudowa jest w słabym stanie, to laser chodzi dosłownie jak nowy, a na dodatek ma kolory w NTSC (Color-Fix) na standardowym kablu.
SCEE™

ODPOWIEDZ