Otóż od pewnego czasu zacząłem oglądać z nudów różnego rodzaju Anime. Tak mi sie to spodobało, że teraz po za treningami i meczami nie robie prawie nic innego jak tylko oglądam rózne tego typu produkcje. Pod względem graficznym jest cudownie...Nie jest to tak jak w amerykańskich bajkach obróbka cyfrowa, tylko naprawde wielki talent człowieka. Dobre anime też potrafi bardzo dobrze przekazać wiele rzeczy. Nie mówie tutaj o np. Dragon Ball, Naruto, Bleach czy tego typu produkcje. Bardziej mam tu na myśli np. Clannad, Death Note itd. Bardzo lubie też tego typu komedie np. Rosario to Vampire, Zero no Tsukaima czy Great Teacher Onizuka. Do tego kino akcji w stylu Devil May Cry i czego tu więcej chcieć. Według mnie anime to kolejny dowód na to, że Japończycy to specyficzny naród z bardzo charakterystyczną kulturą. Bo gdy zobaczysz anime od razu wiesz skąd pochodzi, a kiedy zobaczysz jakiś film animowany, lub nawet bajke, wtedy nie wiadomo skąd wyszła. Warto dodać też, że anime to nie bajka, a niestety dużo ludzi myli ten fakt.
A ktoś z was ma może jakieś doświadczenie z anime ? Lubi oglądać ? Mam nadzieję, że ktoś się przyłączy do dyskusji i nie będzie ona w stylu `jak byłem młody to ogladałem Pokemony`

Chodzi mi o te poważniejsze anime, [i znowu nie chodzi mi tu choćby u DB czy Bleach]. Musze powiedzieć, że strasznie mnie właśnie denerwuje w tego typu anime [Naruto etc.] fakt, że zawsze bohater walczy z antybohaterem przez 5 odcinkow a na koniec kiedy juz prawie ginie okazuje sie ze ma super uber pro skilla ktorym powala wroga.
No to tyle ja mam do powiedzenia ... No to kto sie jeszcze wypowie

?