Ja mogę powiedzieć, że zupełnie nie podoba mi sie dzisiejsze kino, przepełnione akcją, wybuchami itd. Jest mdłe, bezsensowne, i nie trafia do mnie. Jest kilka filmów, które stawia na akcje, ale to wyjątki. Z moich ulubionych mógłbym wymienić przede wszystkim trylogie Ojca Chrzestnego, do tego Skazani na Shawshank, Se7en, Forrest Gump i wiele innych.
Lubie także filmy dokumentalne, ostatnio oglądałem naprawde świetny muzyczny dokument, a konkretniej : Metal: A Headbanger's Journey. Film z 2005 roku, zawiera wywiady, fragmeny koncertów itp. wielu naprawde genialnych muzyków z dziedziny muzyki metalowej. Oprócz tego oglądałem całą serie A Haunting, transmitowana na Discovery. W odcinkach były pokazane różne historie ludzi, którzy rzekomo spotkali duchy. Mam taki mały fetysz na oglądanie o różnych szeroko pojętych tematach, głównie dlatego, że nie zajmuje żadnego stanowiska. Nigdy nie opowiadam się po żadnej stronie politycznej, religijnej ani naukowej. Nie chce głosować, nie interesuje mnie to co ci politycy wygadują, także nie jestem w stanie pojąć wielu bezsensownych aspektów religijnych, przez co raczej unikam przyznania się do konkretnej wiary, a także dopóki się tego naprawde nie udowodni, nie powiem, że nie istnieje to albo tamto. Swoje konkretne stanowisko mam tylko w bardziej prostych i osobistych sprawach, jak np muzyka, jedzenie, czy kultura. Tak czy inaczej jeśli checie się dowiedzieć więcej o moim guście filmowym zapraszam na mój profil na filmwebie. Mój nick to gichmen7. Mam tam ocenione ok. 170 pozycji, więc możecie przejrzeć co tak naprawde lubie.
No i ofc bardzo lubie anime, ale o tym już w pewnym temacie, pisałem, moje oceny dla poszczególnych japońskich produkcji też są na filmwebie, a także na profilu Gicha na MyAnimeList

UWAGA, WAŻNE PS!
Będę dłużny do końca zycia komuś kto będzie w stanie mnie nakierować, gdzie mogę obejrzeć show, które leciało przez jakiś czas na MTV. Mówie tutaj o `Rodzina Osbourne'ów`, zwany także `The Osbourness`. Znalazłem to jedynie na chomikuj, ale w wersji angielskiej, a ciężko o napisy.. Więc jeśli ktoś znajdzie mi wersje z napisami, albo z lektorem, to bede całował stopy