o kurcze ale temat hehehe
Hmmm , więc może i ja coś spróbuję tutaj skrobnąć !
A więc tak! Moja przygoda zaczęła się od starego ( jak świat hehe ), poczciwego, wspaniałego i wciąż ukochanego Szaraczka czyli PSX

nie pamiętam dokładnie w jakim roku nabyłem swojego PSXa ( ale mniej więcej to było jakieś 13, 14 lat temu czyli na przełomie lat 1997/98/99 ) i zanim to nastąpiło to chodziłem grać w tą konsolę do mojego kolegi z podwórka ( pamiętam te gry u niego jak dziś - Tomb Raider III , Motorhead , Apocalypse i wiele innych tytułów ) w końcu nadszedł ten moment i kupiłem swoją konsolę od kolegi mojego wujka z pracy który akurat przyszedł z nim do nas pewnego dnia ( sprawdzić liczniki

) i jakoś tak wyszło, że zaczęliśmy rozmawiać o grach i zaproponował mi w pewnym momencie sprzedaż swojego PSXa bodajże za 500 zł z padem , kartą , grami ( a dokładniej mówiąc mnóstwem płyt z demami ) , kablami oraz kilku gazetami PSX Extreme więc rodzicie się zgodzili i mi ją kupili i powiem Wam, że to był mój najpiękniejszy dzień w moim życiu , potem przychodził jeszcze Artur ( bo tak miał na imię ten kolega mojego wuja

) pytając się mnie jak się sprawuję konsola, potem ten kolega z podwórka pożyczał ode mnie dema ( i na jednej płycie było demo Syphon Filter 1 ) i tak się zajarał ze swoim tatą tą grą , że postanowili sobie kupić pełną wersję tej gry ( ja zresztą nie byłem im dłużny i tez sobie kupiłem a co

) no i potem wyszedł SF 2 ( a tak przy okazji to Wspaniała seria ) pamiętam też, że przyszedł ten Artur pewnego wieczoru z gazetką Neo Plus ( którą mi kupił zresztą ) a było to wydanie Neo Plus'a z okładką na której wisiała Lara Croft na linie z gry ( Tomb Raider : The Last Revelation ) czyli jakoś 2000 rok, no i cóż... potem każdy mój koleszka z okolicy sobie kupił tą konsole i się wspólnie grało w gry bądź wymieniało się doświadczeniami na temat danej gry ( a jak nie w gry to całe dni na boisku i kopało piłkę - jak to dzieciaki

) chodziło się na Bałucki rynek po kopie do ruskich i kupowało się płytki z grami za 20 zł hehe

( pamiętam, że były w folii , z okładkami po obu stronach i przede wszystkim tłoczone - ale te kopie chyba każdy pamięta

) w 2002 roku się wyprowadziłem ze Starych Bałut i jakoś niedługo po tym sprzedałem PSXa ( Niestety

) koledze z osiedla i po kilku miesiącach kupiłem PS2 w Media Markt w Galerii Łódzkiej ( sprzedawane w zielonym pudełku z grą Gran Turismo 3:A Spec ) wtedy jeszcze dokupiłem sobie do tego zestawu Grand Theft Auto 3

, ogólnie te modele konsol nazywały się bodajże ( Graded ) i te konsole były po jakichś regeneracjach które robiło SONY czy jakoś tak jak dobrze pamiętam i może Was to teraz zdziwi co napiszę ale ta konsola nadal mi idealnie chodzi , wszystkie gry się wczytują i ogólnie się bardzo dobrze trzyma

mimo, że jest przerobiona ( ma chipa włożonego ) a sporo ludzi którzy zajmują się na co dzień profesjonalną naprawą różnych konsol w serwisach mówili mi, że ta wersja konsoli powinna odejść do nieba już wieki temu bo każdy kto ją posiadał to podobno im te wersje konsol padały jak muchy ( mogę dumnie stwierdzić, że mam wielkie szczęście, że wziąłem akurat te pudełko co nie ? )

potem nadszedł rok 2007 i sprawiłem sobie PS3 w kilka tygodni przed Bożym Narodzeniem ( też w Media Markt i też w Galerii Łódzkiej

) no i kilka miesięcy po zakupie PS3 a dokładniej w maju kupiłem sobie pod tą konsolę telewizor HD Philips 26 Cali który sobie wisi spokojnie na ścianie hehe ! potem nadszedł moment na kupienie Xbox360 od kolegi z pracy i po upływie dwóch miesięcy czyli w 2008 roku sprzedałem go innemu koledze ( odbiło mi coś w głowie

) i niestety ale chciałem też nawet sprzedać moje PS2 szwagrowi ale w porę i na całe szczęście się ( walnąłem w łeb

) i definitywnie czarnulka została u mnie w domu - ufff

ale wracając do tematu Xbox'a to powtarzałem sobie przez cały czas, że jeszcze go sobie kupie no i jakieś 2 tygodnie temu sprawiłem sobie bardzo miłą a przede wszystkim niespodziewaną niespodziankę w postaci Xbox360 Slim 250 GB hehe ( w 2009 roku zastanawiając się nad kupnem w wersji Jasper ) ale żeby nie było to PSXa dalej mam - sentyment i przypomnienie gier z dzieciństwa musi być co nie ?
i tak oto moja historia grania na konsolach, zapoczątkowana jeszcze na PSX dobiegła końca! wiem, że się bardzo rozpisałem ale chciałem po prostu w ten sposób wyrazić swoją opinię jak zacząłem swoją przygodę z konsolami

bawmy się dalej przy grach i odnośmy dalsze sukcesy w ich przechodzeniu na 100% ! Pozdrawiam Autora tego tematu, Moderatorów i Wszystkich użytkowników Świata PSX

elo!
Zaliczyłem wszystkie puzzle tej rapowej układanki Od maty , deski , rolek , farby do melanży !