Laptop zakupiony z systemem? Jeśli tak to z jakim, i czy otrzymaliście do niego płytkę Recovery, czy też z systemem?
Ponieważ, moja mam też ma lapka, z Win7. Z tym, że nie dostała płytki z systemem, tylko kopia zapasowa systemu jest umieszczona na ukrytej partycji, której nie widać "Mój Komputer"
Tak więc zapewne tutaj także rozwiązano to w ten sposób.
PS: Jeśli chcesz zobaczyć ukryte partycje, i upewnić się, że na pewno są, to włóż do napędu płytkę z Win XP i uruchom ją przed startem systemu. Tam uruchom instalator i jeszcze zanim cokolwiek zacznie instalować, będziesz miał do wyboru dysk na którym chcesz zainstalować system. Tam na liście powinny pojawić się wszystkie partycje włącznie z ukrytymi...
PS2: Może też być tak, że poprostu ktoś ustawił tylko 272GB, a 50GB jest poprostu nieprzydielone do każdej partycji.
@markomen - Dysk nie jest uszkodzony, tylko albo istnieje 50GB partycja ukryta z kopią zapasową systemu, albo poprostu 50GB jest nieprzydzielone. Także twoje porady są tutaj zbyteczne
PS: Nigdy nie uzyskasz równych 320GB, ponieważ producenci dysków przeliczają pojemność w systemie:
1kb = 1000bajtów
A Windows przelicza pojemność w systemie:
1kb = 1024bajty