mam taki error a konkretnie to Napęd nie czyta mi CD-R płytki to OMEGA chciałem nagrać sobie kilka piosenek na PSX lub na otwarzacz Audio-cd, wkładam płytkę do napędu czekam chwilkę i wszystko jest ok niby płyte wczytuję ale gdy wchodzę Mój komputer wybieram napęd w którym jest płytka wciskam Prawy przycisk myszy by sprawdzić ile płytka ma wolnego miejsca i wyskakuje mi 0mb wolne 0mb zajęte WTF ????
mcmarycha, znaczy wiesz płytki mam aktualnie takie bo poprosilem tate by mi kupil w sklepie dzis niedziela to tylko w markecie mozna bylo kupic sam mam nagrane 2 gry na PSX na tych plytkach wczesniej dzialalo wszystki a tera nie
Może spróbuj włączyć i wyłączyć napęd, a tak w ogóle to włącz jakiś program do nagrywania wybierz pliki i dopiero włóż płytę i nagraj, bo może to tylko system tak pokazuje a płytka może być ok
Jeśli nie czyta też innych płyt, to masz to samo co ja w blaszaku. Po prostu napęd się zjechał i nie czyta CD-R'ek. Też mam DVD_RW co czyta DVD, a CD za nic w świecie. W takim wypadku warto poprosić kogoś żeby Ci ten napęd przeczyścił, bo zapewne masz w nim sporo kurzu. Sam kumplowi kiedyś czyściłem DVD-RW i miał tyle kurzu, że można było kłębkami wyjmować.
1 napęd czyscilem z 5 albo 6 dni temu
2 lipna płyta i tu możecie miec racje kupowana w markecie KAUFLAND
3 i napęd mam już od 7 lal ^^ więc i tak jestem HAPPY że działa ale też może być lipny bo jak kupowałem peceta to to po roku musialem zmienic w nim naped i jest ten od 7 lat
markomen1 pisze:1 napęd czyscilem z 5 albo 6 dni temu
2 lipna płyta i tu możecie miec racje kupowana w markecie KAUFLAND
3 i napęd mam już od 7 lal ^^ więc i tak jestem HAPPY że działa ale też może być lipny bo jak kupowałem peceta to to po roku musialem zmienic w nim naped i jest ten od 7 lat
Czyściłeś? Dmuchając w szczelinę? Żeby go wyczyścić trzeba go rozebrać aby mieć dostęp do soczewki...
Tak jak wyżej pytałem - inne płyty czyta?
Tylko 7 Lat? Chłopie ja mam napęd który ma z 12 lat i działa do dzisiaj Że już nie wspomnę od dysku twardym który ma 14 lat i jest w idealnej kondycji techniczej (0 błędów czy uszk. sekorów)
Quake96,
1 tak rozkręcałem i czyściłam takim cośkiem coś jak powietrze wspreju
czyta inne płyty czasem najczęściej to czyta mi verbatim albo takie smieszne digitex a jakiś śmiesznych innych płyt np z kauflandu to nie czyta mcmarycha, dodam ze u mnie w kauflandzie nie sprzedają verbatim
Czyli po prostu płyty można o kant d*py rozbić. Co innego jakby w ogóle nie chciał przyjmować płyt to wtedy można stwierdzić, że napęd jest już rozjechany. Ale, że ci tylko tej "Omega" nie czyta. Eeee, to takie coś to wiesz gdzie można załadować...
A ja z kolei powiem, że z doświadczenia wiem, że jeśli napęd jest w dobrej kondycji to łapie byle jakie płyty (nawet najgorsze ścierwo) bez problemów. Mowa oczywiście o napędach PC.