Stalliion pisze:Czy recover tylko part. C dałby radę?
Nie wiadomo, nie wiemy w czym tkwi problem z naglym spadkiem wydajnosci. Czy to partycja na ktorej masz system?
Proponuje zebys przeczyscil system z niepotrzebnego badziewia.
Mozesz tez sciagnac program OCCT i sprawdzic temperatury podczas Idle i pod obciazeniem.
(benchmarkiem i po zminimalizowania gry po jakims okresie jej dzialania.)
Sprawdz rowniez czy zaden uruchomiony w tle program nie obciaza Ci zbednie komputera.
Nagły spadek wydajności - chodzi mi o to, że gry zaczęły się zacinać nawet na minimalnych ustawieniach co wcześniej nie było problemem. Partycja C - tak to part. gdzie jest system. Obecnie czyszczę Windę 7, ze zbędnych śmieci, ale i tak póki co wydajność jak była tak jest. Oczywiście mówię o grach tj. ETS2, bowiem starsze roczniki działają stabilnie ( Crashday ).
tomx1989 pisze:Możesz jeszcze sprawdzić czy lapek nie ma ustawionego trybu oszczędzania energii, bo taki nagły spadek wydajności to na prawdę dziwna sprawa, a zmniejszona wydajność zasilacza raczej też odpada

Niee, tryb nie jest ustawiony, mam włączony "Zrównoważony", czyli ten co był. Gry działały normalnie, po prostu wydajność spadła nagle. Zasilacz odpada, bo wtedy działał TYLKO na baterii.
EDIT:
Grzebnąłem w ustawieniach zasilania, wlazłem w profil zrównoważony, potem zaawansowane, ustawienia zasilania grafiki ATI -> ustawienia ATI Powerplay -> gdy podłączony dałem maksymalną wydajność. Przyspieszył