Witam. Grałem kiedyś w następujące gry:
1) Gra z fabułą, w której pokonywało się w wyścigach na rożnych trasach przeciwników za pomocą takiego czerwonego sportowego samochodu. Była tam cała historia tego kierowcy w tej grze. Była ona dość długa i miała ogrom tras. Jeździło się po torach wyścigowych ale także po trasach w plenerze. Można było, z tego co pamiętam, autem zebrać jakieś bonusy na trasie wjeżdżając w nie. (E: Już znalazłem: Dukes of Hazzard: Racing for Home)
2) Gra również samochodowa, ale chodziło w niej o przejechanie trasy autem tak aby go nie rozbić, bo wybuchało. Były do wyrobu różne tory. (E: Już znalazłem - Demolition Racer)
3) Gra FPS w której chodziło się po ciemnych, mrocznych pomieszczeniach. Właziło się do szybów wentylacyjnych, zabijało potwory. Plansze były dość duże. W pamięć mi wpadła jakaś plansza z laboratoriami w podziemiach i potworami, również takimi pełzającymi po ziemi. (E: Już znalazłem - Lifeforce Tenka)
4) Gra z widokiem góry. Chodziło się jednym z dwóch gości. Plansza to miasto. Można było zejść do metra, wejść na tereny jakiejś budowy, parku, lodowisko chyba też było, i innych budynków. Na okładce pudełka z grą byli ci dwa goście stojący obok siebie. Jeden z nich był chyba większy (grubszy/wyższy). W grze chodziło chyba o to, że chodząc po mieście byłeś policjantem i zabijałeś bandytów, który pierwsi do ciebie strzelali. A może nie policjantem? Nie jestem pewny. (E: Już znalazłem - Firo and Klawd)
5) Gra w której ścigano się na skuterach śnieżnych z innymi przeciwnikami. Było sporo plansz do wyboru. W grze leciała ta sama muzyka co w pierwszej części Matrixa, w scenie kiedy Neo był w barze, gdzie przyszedł "za zającem". (E: Już znalazłem - Sled Storm)
Dla innych osób szukających tytułów gier, których zapomnieli:
Znalazłem w Google Encyklopedię Gier PSX, zawierającą ok. 1 tyś. gier. Można przeglądać poszczególne strony z grami i patrzeć sobie na okładki - może jakaś wam się skojarzy. Ja tak znalazłem w/w gry.
Pozdrawiam,
Feliks
Szukam tytułów gier
Moderator: Moderatorzy