sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Jakie płyty PSX i PS2 i problem z PSX

tutaj możecie szukać wszelkiego rodzaju pomocy której nie znajdziecie w innych działach

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
raf001
-#

Jakie płyty PSX i PS2 i problem z PSX

Post autor: raf001 »

Jak w temacie jakie płyty polecacie do nagrywania na PSX i PS2 ?

I jak to możliwe że nagrałem Tekkena 3 na PSX był w iso skonwertowałem do bin,cue sprawdziłem sektory ECCRegenem wszystko było w porządku nagrałem w Alkocholu 8x włączyłem pograłem odblokowałem kilka postaci , wyłączyłem i poszłem do kolegi bo PSX był jego i niedziała co jest nie tak.

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

Post autor: michael69 »

rozumiem że wyłączyłeś, wziąłeś PSX'a "pod pachę" i u niego gra już "nie chodziła" ?

jeżeli tak to zmiana temperatur spowodowała skroplenie na soczewce i brud który był "rozłożony" na szkle powiększającym "zszedł" się na jego ogniskową - przeczyścić soczewkę.
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.

Awatar użytkownika
raf001
-#

Soczewka jest czysta inne gry działają ,oryginały i 6 letnie porysowane kopie również ale spróbuje ja przeczyścić ale czym ?

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Post autor: Quake96 »

A może to wina płyty. Wiem, że to dziwne, ale może tak jak powiedział michael69, nastąpiła różnica temperatur i pod wpływem tego utleniła się płyta/uszkodziło się coś na płytce. Jest to możliwe i prawdopodobne, tymbardziej, że tylko ta płyta ci nie chodzi. Wypal grę jeszcze raz, ale na płytce innej firmy i sprawdź czy będzie OK ;)
SCEE™

Awatar użytkownika
raf001
-#

Kupie Verbatim Crystal AZO i sprawdzę , a czym czyścic laser ?

Awatar użytkownika
DreamON
-#
Kontakt:

Post autor: DreamON »

Łokciem :lol: .

Tak na serio, to spróbuj kombo wacik do uszu + izopropanol.

Obrazek

Awatar użytkownika
Zohan
-#
Kontakt:

Post autor: Zohan »

To myślę się przyda
:arrow: http://swiatpsx.pl/ranking-plyt-cd-vt4374.htm
:arrow: http://swiatpsx.pl/ranking-plyt-dvd-vt4375.htm

swoją drogą można te tematy przypiąć, przydają się i potrzebne jest więcej opinii

a co do problemu, to ile zajmuje ten obraz?
Pomóż rozwinąć opcje oceniania wstawek gier! Jeżeli linki się podobają, kliknij na Obrazek pod tematem, jeżeli nie, to kliknij na Obrazek!

Awatar użytkownika
raf001
-#

Obraz zajmuje prawie 500 MB ,a płyt Verbatima w 10 tys. mieście niema ale
maxell: 9 (ostatnio nagrywam tylko na płyty maxella i żadna mnie nie zawiodła, ale nie działają tak świetnie jak np. na Verbach - do kupienia w Lidlu ;) )

ODPOWIEDZ