sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Filmy na PSX?

PSX od strony technicznej, pomoc

Moderator: Moderatorzy

dusi007
-#

Filmy na PSX?

Post autor: dusi007 »

Czy da się oglądać filmy na PSX?
Jeśli tak to jakie warunki muszą być spełnione?

Awatar użytkownika
DreamON
-#
Kontakt:

Post autor: DreamON »

Musisz kupić przystawkę VCD, albo przekodować sobie film z (wybierz jakiś format) do *.STR

Poradnik znajdziesz na psx-dev, jakbyś nie mógł znaleźć pisz na PW.

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Post autor: Quake96 »

Podaj model swojej konsoli, bo jeśli masz model do SCPH-7502 włącznie, to możesz dokupić na allegro/ebayu przystawkę VCD (tak jak powiedział DreamON) i nagrywać filmy jako Video CD. Ewentualnie, możesz przekonwertować film do formatu .str (format PS Video np. w przerywnikach filmowych w grach), co zresztą powiedział DreamON. Z tym, że aby odtworzyć taki plik .str musisz na płytkę z filmem w formacie .str dorzucić odpowiedni odtwarzacz przstosowany do tego formatu i pracujący na PSX.
SCEE™

dusi007
-#

Hmm to trochę będzie z tym zabawy..xd
(Nie wiem jaki to model bo konsola dopiero ma przyjść pocztą wtedy powiem jaki :))
Napisałem ten temat gdyż mnie to zaciekawiło
Tą przystawkę wpina się do psx tak?

dusi007
-#

Zalazłem filmik na YouTube tam wszystko jest ładnie opisane:)
LINK

Awatar użytkownika
markomen1
-#

Post autor: markomen1 »

jeżeli temeat nie jest zamknięty to mam pytanie w jaki sposób alebo jakim program można przekonwertować do formatu .str bo domyślam sie ze samo zmienienie nazwy z np hitma.avi
na hitman.str nic nie da więc prosze o odpowiedź z góry THX

ODPOWIEDZ