sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Problem z Psone

PSX od strony technicznej, pomoc

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
matix16x
-#

Problem z Psone

Post autor: matix16x »

Problem polega na tym, że mój PSone nie czyta płyt, tzn. bez względu na to czy wkładam płytę czy też nie, po włączeniu konsoli wyświetla się ekran wyboru między CDaudio, a kartą pamięci. Gdy włożę laser do innej konsoli działa on bez zarzutu.
W czym tkwi problem. Bardzo proszę o pomoc.

Awatar użytkownika
Witold
-#

Post autor: Witold »

Jeden z najbardziej znanych problemów z PSone. Przepalony bezpiecznik, który musisz zmostkować małym drucikiem tak, jak to jest opisane w moim poradniku.

Za pomocą miernika dotrzesz do przepalonego bezpiecznika. Pozdro

Awatar użytkownika
matix16x
-#

Te bezpieczniki rozmieszczone są na całej płycie czy w jakimś konkretnym miejscu?

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Post autor: Quake96 »

Jeśli się nie myle, to bezpieczniki odpowiadające za laser powinny być w okolicach gniazda lasera (to od tasiemki lasera); ale to tylko moje podejrzenia, bo ja się na sprawach hardwarowych PSone mało znam ;)
SCEE™

Awatar użytkownika
matix16x
-#

Problem głównie polega na tym, że nie bardzo orientuję się jak wyglądają bezpieczniki. Na płycie są dziesiątki (jeśli nie setki) "kostek", które podejrzewam, że mogą być bezpiecznikami.

W internecie znalazłem coś takiego: http://www.pitsch.de/stuff/psone/index.htm
Z tej strony wynika, że "wysiadł" mi bezpiecznik oznaczony symbolem "PS601", z tym, że ten bezpiecznik ma przejście (pozostałe 3 przedstawione na zdjęciu też mają przejście). Po za tym nie wiem, czy przedstawione na zdjęciu 4 bezpieczniki są jedynymi bezpiecznikami w konsoli.

Sprawdziłem bezpieczniki (chyba są to bezpieczniki) obok gniazda na laser. Mają przejście. Zaznaczyłem je na zdjęciu: http://imageshack.us/photo/my-images/82 ... tuugj.png/

Bardzo proszę o pomoc.

xzer0

Post autor: xzer0 »

Lepiej oddaj konsolkę do serwisu bo zjarasz płytę. Serwisy są w każdym większym mieście, a na pewno jest ich kilka w miastach wojewódzkich. Napisz w jakim województwie mieszkasz, może forumowicz z twojej okolicy poleci ci dobry serwis, albo sam naprawi konsolę.

Awatar użytkownika
matix16x
-#

A może ktoś mógłby mi napisać czym się charakteryzują się bezpieczniki, albo zaznaczyć je np. na tym zdjęciu: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... rboard.jpg

ODPOWIEDZ