sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Tło w programie Simple Media System (SMS)

pomoc i wszystko co dotyczy konsoli PS2, emulatorów, programów itp.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Tło w programie Simple Media System (SMS)

Post autor: Quake96 »

Siemka.
Dzisiaj nabyłem (znowu) PS2, które już kiedyś było w moim posiadaniu.
Na karcie pamięci mam wgranego FMCB, wraz z zestawem programów, między innymi wspomniany SMS. Otóż, chciałem zobaczyć czy mam wgrane do tego programu jakieś tło, i okazało się, że nie ma nawet tego domyślnego (te czarno-białe, z takim okiem czy coś) i jedyne jakie jest to to z napisem "SMS". A więc postanowiłem stworzyć własne tło i zastosować je w programie. Utworzyłem obraz w formacie "JPEG", po czym przekonwertowałem je programem "PIC to SMI". Następnie zmieniłem nazwę utworzonego pliku "SMI" na "SMS.smi", potem wrzuciłem ten pliczek na kartę pamięci do folderu "SMS".
Teoretycznie, wszystko powinno działać, ale przy próbie włączenia opcji "Set Background Image", dalej nic się nie dzieje. Program nie wykrywa pliku z tłem.

PS: Jeśli to ma jakieś znaczenie, to wcześniej w folderze "SMS" na karcie pamięci nie było żadnego pliku tła, ani jakiegokolwiek pliku o nazwie "SMS.smi"

Proszę was o pomoc, bo pierwszy raz mam taki problem, gdyż kiedyś wgranie takiego tła działało.
SCEE™

ODPOWIEDZ