sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Problem z saveami

pomoc i wszystko co dotyczy konsoli PSX, emulatorów, programów itp.

Moderator: Moderatorzy

at-clan
-#

Problem z saveami

Post autor: at-clan »

Witam,

natrafiłem na taki problem: mam zapisany na karcie pamięci stan gry THPS 2 i THPS 3, zapis był robiony przez pirackie wersje gier. Ostatnio pobrałem nowe obrazy tych gier(wersje PAL, stare płyty są porysowane i nie da się zrobić obrazu bez błędów) i niestety gra ich "nie widzi". Myślałem, że to błąd karty pamięci ale po sprawdzeniu są one na miejscu i stare płytki bez problemu odczytują zapisany stan gry. Nie mam pojęcia czym to jest spowodowane, zamierzam kupić oryginalne wersje tych gier ale nie wiem czy stan gry będzie widoczny dla tych wersji, na czym bardzo mi zależy.

Awatar użytkownika
DreamON
-#
Kontakt:

Post autor: DreamON »

Może na starych płytkach były nagrane obrazy w wersji NTSC? Stany gier w wersji PAL są przeważnie niekompatybilne z grami NTSC.

at-clan
-#

Post autor: at-clan »

Tak też i ja podejrzewam. Nagram obrazy NTSC i sprawdzę, dam znać jaki finał jest.

EDIT:
Problem rozwiązany - niestety wersje PAL "nie widzą" zapisanego stanu gry wersji NTSC.
Z drugiej strony przejść jeszcze raz THPS 2 i 3 zaliczając wszystkie gapy - bezcenne ;-)
Ostatnio zmieniony pt 23 wrz, 2011 22:12 przez at-clan, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ