sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Pricerman Okazje na Playstation

ePSX - Problem z teksturami w grach

pomoc i wszystko co dotyczy konsoli PSX, emulatorów, programów itp.

Moderator: Moderatorzy

tylak21
-#

ePSX - Problem z teksturami w grach

Post autor: tylak21 »

Cześć! Jestem tu nowy i nie jestem obeznany w ePSX.
Chciałbym was poprosić o pomoc, ponieważ już dalej tak nie mogę.
Moim problemem są tekstury w grach. Pojawiają się wszędzie puste tekstury i takie czarne prostokąty.

Screenshot#1
Obrazek

Screenshot#2
Obrazek

Screenshot#3
Obrazek

Screenshot#4
Obrazek

Video: Pete's OpenGL2 Driver 2.9
Konfiguracja:
Obrazek

Sound: ePSXe SPU core 1.7.0.

CDrom: ePSXe CDR WNT/W2K core 1.7.0.

Karta graficzna: ATI Radeon 3600 Series

Proszę o szybką pomoc.

xzer0

Post autor: xzer0 »

Ja zawsze daje w deufault settings na nice i jest ok. Jak nie to minimalne korekty.

tylak21
-#

Dzięki. Wyszło na to, że nie mogłem używać Pete's coś tam tylko inne. Teraz śmiga wszystko należycie :)

Awatar użytkownika
Drakson
-#

Post autor: Drakson »

Widzę, że z pomocą trochę za późno się udzielam, jednakże nie zaszkodzi wyjaśnić czemu w twojej sytuacji pojawiły się "babole" graficzne. Problem leży w złym dobrze ustawień pod kartę graficzną.
Wszelkie ustawienia pod OpenGL, są przystosowane dla kart nVIDIA, dlatego w twoim przypadku pojawiają się przekłamania. Posiadacze kart z rodziny ATI, powinni stosować pluginy Pete's D3D Driver lub Pete's DX6 D3D, by uniknąć wszelkich nieprawidłowości.

W moim poradniku na temat konfiguracji ePSXe, nie podałem tego "szczegółu" (ale, jak się tak dokładnie przyjrzeć, to na jednym z screen'ów widnieje opis poszczególnych plugin'ów pod odpowiednie karty graf.), a to dlatego, iż nie posiadam karty z rodziny ATI, lecz z NV. Poradnik wymagałby pewnego rozwinięcia, m.in podanie optymalnej konfiguracji dla kart ATI. Niestety nie miałem takiej okazji, by przetestować ustawień pod ATI, a podawanie w poradniku wymyślonych ustawień mija się z celem.

Mam nadzieje, że w jakimś stopniu wyjaśniłem przyczyny problemu z wyświetlaniem grafiki, oby w przyszłości ta notka przydała się innym użytkownikom ;)
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez Drakson, łącznie zmieniany 1 raz.

tylak21
-#

Jeszcze raz dzięki. I za informacje i za pomoc. Co z tego, że troszkę spóźnioną :-P

ODPOWIEDZ