Nagrywanie płytek.
Moderator: Moderatorzy
Nagrywanie płytek.
Witam. Nagrywam płytki alkoholem 120% mam obrazy płyt, tryb ustawiam na playstation, lecz minimalna prędkość mojej nagrywarki to 16x. Nagrałem 3 gry. Medievil, Medal of Honor i Silent Hill. Gry się włączają lecz zatrzymują się zaraz po pokazaniu pierwszego obrazu. Medievil zatrzymuje się na pierwszym ekranie, Medal Of Honor tak samo a Silent Hill zacina się po Konami i jeszcze inną firmą. Gry na emulatorze działają. Więc to jest wina mojej nagrywarki czy może płytek? Użyłem dwa rodzaje płyt : emtec i maxell. Jutro chcę kupić verbatimy lecz nie wiem czy to coś zmieni jeśli prędkość nagrywania jest za duża? Proszę o pomoc.
Witaj, miałem kiedyś podobny problem z nagrywanymi grami na szaraka... tzn. ja akurat miałem problem z Tomb Raiderem, gra się wgrywała do menu (w menu brak muzyki) potem zwiecha. Zmarnowałem na to ładnych parę płytek zanim doszedłem wtf.
Zwróć uwagę w jakim rozszerzeniu masz obrazy płyty, jeżeli masz w CUE (tak jak ja miałem Tomb Raidera) to z tego co pamiętam muszą być tam 2 pliki, może załadowałeś ten drugi nie właściwy i w ten sposób właśnie tak się dzieje... jeśli nie jest tak jak napisałem to spróbuj ściągnąć grę z innego źródła/ najlepiej o innym rozszerzeniu obrazu.
1. Prędkość nagrywania nie jest za duża, ja osobiście nagrywałem płyty z prędkością x24
2. Płyty Emteca i Maxella nie są złe, powiedział bym że nawet dobre chociaż ja akurat nagrywałem na Verbatimach to akurat ten problem to nie wina płyt!
Pozdro
Zwróć uwagę w jakim rozszerzeniu masz obrazy płyty, jeżeli masz w CUE (tak jak ja miałem Tomb Raidera) to z tego co pamiętam muszą być tam 2 pliki, może załadowałeś ten drugi nie właściwy i w ten sposób właśnie tak się dzieje... jeśli nie jest tak jak napisałem to spróbuj ściągnąć grę z innego źródła/ najlepiej o innym rozszerzeniu obrazu.
1. Prędkość nagrywania nie jest za duża, ja osobiście nagrywałem płyty z prędkością x24
2. Płyty Emteca i Maxella nie są złe, powiedział bym że nawet dobre chociaż ja akurat nagrywałem na Verbatimach to akurat ten problem to nie wina płyt!
Pozdro
Ostatnio zmieniony ndz 08 sty, 2012 23:38 przez Bartek926, łącznie zmieniany 1 raz.