sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

problem z odczytaniem czy z nagrywaniem

pomoc i wszystko co dotyczy konsoli PS2, emulatorów, programów itp.

Moderator: Moderatorzy

jamro272
-#

problem z odczytaniem czy z nagrywaniem

Post autor: jamro272 »

witam
posiadam slim ps2 przerobiona modbo chip+fcmb
problem polega na tym ze konsola przestaje mi czytać gry?
czyżby laser padał..ale oryginały czyta ok bez zakłóceń ..
nagrywam gry na dvd+ na płytach verbatim programami iso burn,nero7,deamon tools i gry niechcą chodzic poprostu konsola ich nie widzi..
ostatnio miałem gierke crash3 ale w pliku mds.
kolega mi powiedział ze normalnie mozna nagrac ten plik ze to jest to samo co iso...
nagrałem i ...lipa gra nie odczytuje sie w konsoli..
prosze o pomoc w tej sprawie pozdrawiam

Awatar użytkownika
Birkin_Pl
-#
Kontakt:

Post autor: Birkin_Pl »

Witam
Crash 3 jest pod PSX. Oczywiście jak masz czip to gry z PSX-a powinny chodzić bezproblemowo. Na jakich płytach wypalasz gry ? i jaką prędkością ?

Awatar użytkownika
LISTI
-#
Kontakt:

Post autor: LISTI »

Do pliku mds powinieneś mieć również .mds lub .iso . Jeśli żadnego z nich nie miałeś to w tym tkwi problem. A co do gier ps2... Zapewne pada Ci laser. Więc jeśli masz pieniądze to kup nowy laser, lub (w zależności od wersji konsoli) network adapter i do tego jakiś dysk twardy, by móc odczytywać gry z dysku konsoli, lub ewentualnie(tak jak ja zrobiłem) zabaw się w Open PS2 Loader. Gry wtedy będą czytane bezpośrednio z dysku komputera więc niepotrzebne będzie wydawanie pieniędzy na płyty.

bingo009
-#

Post autor: bingo009 »

Z tego co doczytałem, to masz PS2 Slim, więc kup nowy laser. W Slimie to nie duży koszt. Powinieneś też sam dać radę zamontować go, w Slimach to nie jest jakieś trudne jak patrzyłem na filmikach.
PlayStation 2 SCPH 90004(Swap Magic 3.8)

ODPOWIEDZ