sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Głośna PS2 FAT

pomoc i wszystko co dotyczy konsoli PS2, emulatorów, programów itp.

Moderator: Moderatorzy

damian95310
-#

Głośna PS2 FAT

Post autor: damian95310 »

Witam,
Moja konsola głośno chodzi. Wyczyściłem prowadnicę ale nic nie dało. Głos wydobywa się gdy laser się przesuwa. Nasmarowałem ją zwykłym smarem ale prowadnicy nie czyściłem. Czy muszę coś z tym zrobić bo mi to nie przeszkadza i jeśli to nie uszkodzi konsolkę wolałbym znowu nie rozbierać. Wszystkie płyty czyta idealnie.

xzer0

Post autor: xzer0 »

Znaczy głośno to jak? Zwykły dźwięk czy nienaturalne piski, szurania i inne odgłosy. Zawsze wystarczy wyczyścić syf i dać kapkę oleju wazelinowego czy smaru. Prowadnicę i ślimak traktujemy tym, reszty nie trzeba. Albo na rozkręconej konsoli sprawdź skąd dokładnie to dobiega.

damian95310
-#

Post autor: damian95310 »

Jest to głos taki cichutko warczący gdy laser się przesuwa. Czy muszę ją rozbierać, czy trzeba coś z tym zrobić.nA czym może być spowodowane, że konsola nie czyta płyt gdy jest postawiona w pionie, a jeśli w poziomie czyta wszystkie.

xzer0

Post autor: xzer0 »

Hmmm laser ci pada. Możesz nasmarować prowadnicę. Spróbuję zrobić poradnik o regulacji białym kółkiem, ale nic nie obiecuję.

ODPOWIEDZ