Wypaliłem Crash'a 3 na SONY regiona PAL z prędkością 8x najmniejsza jaka była ,po włożeniu płyty do konsoli pokręciła się przez 5sek i główne menu PSX.
Natomiast po wypaleniu tej samej gry tylko ,że na EMTEC'u z prędkością x16 ,gierka odpala się bez problemu:
LOG Z A120% z emtec'a
19:45:33 (D:) TSSTcorp CDDVDW SH-S223C (3:0): Tryb zapisu/Prędkość
19:45:33 Zapis - RAW DAO - 16X (2400 KB/s)
(D:) TSSTcorp CDDVDW SH-S223C (3:0): RAW DAO Write Mode - RAW-PW(96)
19:45:33 (D:) TSSTcorp CDDVDW SH-S223C (3:0): System ochrony zapisu aktywny
19:47:37 Image file loading completed!
19:52:13 (D:) TSSTcorp CDDVDW SH-S223C (3:0): Zapis zakończony!
19:52:13 Czas operacji: 00:06:39, Średnia prędkość: 5.4X
19:52:15 All recording procedures have been completed!
EDIT:
Wypaliłem jeszcze dwie i jestem zawiedziony jak i lekko zdziwiony.
Otóż chciałem wypalić FF VII na EMTEC'u i co? z CRASHEM się udało ,ale teraz gdy już było 98.2% wywalił błąd ,zapomniałem zapisać logi z A120% ,i nawet niechce strzelać na pałe co tam było ,ale najlepsze teraz po włożeniu do psx (co za idiota wsadza ,źle wypaloną płyte... przecież to niema prawa zadziałać

) a jednak pokazało się logo PS (te na czarnym tle ,zwanym prze zemnie połowa sukcesu

) ,po czym pokazało się czarny ekran i na tym koniec laser cały czas pracuje ,płyta się kręci ,ale na marne.
natomiast na drugiej płytce SONY wypaliłem Tom Clancy's Rouge Spear tutaj wszystko pięknie się nagrało ,ale tak jak z poprzednim pokręci 5sek i stop

.
Oczywiście obie te gry były wypalane z x16.
To chyba zrezygnuje z SONY... I przerzucę się na EMTEC'a ,najwyżej jeszcze kupię jutro verbatimy i TDK zobaczę jak one się zachowają.