Dziwny obraz
Moderator: Moderatorzy
Dziwny obraz
Witam od kilku tygodni psuje mi sie obraz (na wszystkich tv)
gdy włączam konsole obraz jest kreskowany sprawdzałem na różnych kablach do tv. ito samo (obawiam się że to może być wtyczka z psx do kabla). A tam są dwie wtyczki i czy mogę podłączyć do tej mniejszej jakiś kabel do tv? a to załączniki jak się uda wrzucić?

Po pierwsze podaj jaki model konsoli, czy NTSC czy PAL, i czy przerabiana (wole wiedzieć).
PSX nie mam długo bo niecały rok. Jednak w tym czasie poznałem nieco co z nim można wyrabiać
Odpowiedź na pytanie co do podłączania: W konsoli jest tylko jedno wyjście na kabel TV. jeśli chodzi o kabel antenowy to są tam dwa wyjścia z tego co pamiętam antena i kablówka.
Możliwe, że jest to bardzo trudne do rozwiązania, jednak wpadłem na rozwiązanie chyba. Jest to najprawdopodobniej uszkodzenie procesora graficznego konsoli lub wyjścia na TV w konsoli.
PSX nie mam długo bo niecały rok. Jednak w tym czasie poznałem nieco co z nim można wyrabiać

Odpowiedź na pytanie co do podłączania: W konsoli jest tylko jedno wyjście na kabel TV. jeśli chodzi o kabel antenowy to są tam dwa wyjścia z tego co pamiętam antena i kablówka.
Możliwe, że jest to bardzo trudne do rozwiązania, jednak wpadłem na rozwiązanie chyba. Jest to najprawdopodobniej uszkodzenie procesora graficznego konsoli lub wyjścia na TV w konsoli.
Translator z anglika na polski. Często korzystam z słownika ale nie gardzę pomocą.
Czyli nie jest to wina kabla ani telewizora tak?
To z tej perspektywy wygląda to na uszkodzenie grafiki PSX'a lub wyjścia ze złączem w każdej konsoli PlayStation. Najłatwiej będzie zanieść do serwisu. Jeśli nie chcesz to po pierwsze musisz rozkręcić aby to sprawdzić i wiedzieć gdzie są styki i ścieżki od procka grafiki i wyjścia na TV
To z tej perspektywy wygląda to na uszkodzenie grafiki PSX'a lub wyjścia ze złączem w każdej konsoli PlayStation. Najłatwiej będzie zanieść do serwisu. Jeśli nie chcesz to po pierwsze musisz rozkręcić aby to sprawdzić i wiedzieć gdzie są styki i ścieżki od procka grafiki i wyjścia na TV

Translator z anglika na polski. Często korzystam z słownika ale nie gardzę pomocą.
Nie sądzę aby to było uszkodzenie ,,styku'' na płycie głównej, ponieważ na zamieszczonym obrazku widać, że jest coś popsutego na płycie głównej. Ciężko stwierdzić, co dokładnie padło. Odradzam też serwisowania - za wymianę płyty głównej pociągną jak za innego psx'a z allegro. Zalecam wymianę płyty głównej, które są do nabycia w sklepie światpsx lub na allegro. Pozdrawiam.