sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Dziwny obraz

PSX od strony technicznej, pomoc

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
PUFFI42
-#

Dziwny obraz

Post autor: PUFFI42 »

Witam od kilku tygodni psuje mi sie obraz (na wszystkich tv) :zalamany: gdy włączam konsole obraz jest kreskowany sprawdzałem na różnych kablach do tv. ito samo (obawiam się że to może być wtyczka z psx do kabla). A tam są dwie wtyczki i czy mogę podłączyć do tej mniejszej jakiś kabel do tv? a to załączniki jak się uda wrzucić?

matixzoim
-#

Post autor: matixzoim »

Po pierwsze podaj jaki model konsoli, czy NTSC czy PAL, i czy przerabiana (wole wiedzieć).

PSX nie mam długo bo niecały rok. Jednak w tym czasie poznałem nieco co z nim można wyrabiać :D

Odpowiedź na pytanie co do podłączania: W konsoli jest tylko jedno wyjście na kabel TV. jeśli chodzi o kabel antenowy to są tam dwa wyjścia z tego co pamiętam antena i kablówka.
Możliwe, że jest to bardzo trudne do rozwiązania, jednak wpadłem na rozwiązanie chyba. Jest to najprawdopodobniej uszkodzenie procesora graficznego konsoli lub wyjścia na TV w konsoli.
Translator z anglika na polski. Często korzystam z słownika ale nie gardzę pomocą.

Awatar użytkownika
PUFFI42
-#

Konsola przerabiana w trybie PAL mam ją 9 lat

matixzoim
-#

Post autor: matixzoim »

Czyli nie jest to wina kabla ani telewizora tak?

To z tej perspektywy wygląda to na uszkodzenie grafiki PSX'a lub wyjścia ze złączem w każdej konsoli PlayStation. Najłatwiej będzie zanieść do serwisu. Jeśli nie chcesz to po pierwsze musisz rozkręcić aby to sprawdzić i wiedzieć gdzie są styki i ścieżki od procka grafiki i wyjścia na TV ;)
Translator z anglika na polski. Często korzystam z słownika ale nie gardzę pomocą.

Awatar użytkownika
Witold
-#

Post autor: Witold »

Nie sądzę aby to było uszkodzenie ,,styku'' na płycie głównej, ponieważ na zamieszczonym obrazku widać, że jest coś popsutego na płycie głównej. Ciężko stwierdzić, co dokładnie padło. Odradzam też serwisowania - za wymianę płyty głównej pociągną jak za innego psx'a z allegro. Zalecam wymianę płyty głównej, które są do nabycia w sklepie światpsx lub na allegro. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
PUFFI42
-#

Na razie nie będe z tym kombinować bo kupiłem używke ps2 i z tamtego będe grać w gry z psx'a a w ogóle to da się grać tylko te kreski :-/

ODPOWIEDZ