sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

McFreeBot - wypalanie gier na PS 2

pomoc i wszystko co dotyczy konsoli PS2, emulatorów, programów itp.

Moderator: Moderatorzy

LOCZEQ
-#

McFreeBot - wypalanie gier na PS 2

Post autor: LOCZEQ »

Witam jestem zielony w tym temacie i mam pare ważnych pytań na ten temat. Ostatnio kupiłem konsole PS2 z McFreeBotem oraz wszystkkimi programami potrzebnymi do odpalania pirackich gier.

Mam jednak pare pytań na czym to polega , czy aby odtworzyc pirata trzeba miec najpierw orginał żeby wypalić gre? Czy wystarczy ściągnąć obraz z internetu ? Czy jeżeli pobiore obraz z internetu na psx to gra będzie dzialala na PS2?

Mam także problem jak wypalić pirata na PS 2 ? Jakby było można jakis mini poradnik cos w tym stylu . Z góry dzięki :)) i licze na pomoc

Awatar użytkownika
cloudstrifef
-#
Kontakt:

Post autor: cloudstrifef »

Jeżeli chodzi o gry to możesz ściągnąć obrazy gier z internetu z tej strony. Nie będzie problemu z graniem bo większość obrazów gier jest zrobiona skopiowana z oryginałów. Jeżeli chodzi o psx to gry powinny chodzić na ps2. Co do poradnika to proszę:

Kod: Zaznacz cały

http://swiatpsx.pl/viewtopic.php?t=74

LOCZEQ
-#

Wypalilem sobie fife 11 sciągniętą z internetu obraz iso na płytke dvd titanum z szybkościa 4x przez nero i podczas włączenia pisze please insert disc playstation or playstation 2 ... ;/ co mam zrobić ?

@edit

spatchowałem gre poprzez ESR oraz nagrałem DVDrecoverem i gra działa :)

Mam pytanie gry na psx sa na nośnikach cd czy zeby grac na ps2 należy je nagrac na dvd czy na cd?

Awatar użytkownika
Drakson
-#

Post autor: Drakson »

Gry z PSX'a nie działają na FMCB. Czytałem jednak, że jest program dla FMCB, który pozwala uruchamiać gry z PSX'a i działa to na takiej samej zasadzie co SWAP MAGIC, jednak nigdzie nie znalazłem dowodu na to, że gry z szaraczka na prawdę działają. Dlatego więc, póki co możesz zapomnieć o kopiach zapasowych. Jedynie oryginalne gry z PSX'a uruchomisz bez problemu na PS2.

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

Post autor: michael69 »

więc nie ma jednak jak modchip, ja mam ps2 scph5004 FAT kupioną w sklepie już z przeróbką ripper 1.0 - jakieś 10 lat temu i w instrukcji przeróbki zaznaczono że nie wszystkie gry (kopie) z PSX muszą działać, jednak do tej pory wypaliłem ok. 150 tytułów i takowej nie znalazłem
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.

LOCZEQ
-#

A jeżeli mój Playstatioon posiada swamp magicia??

Mam pytanie pobrałem gre Reel Fishing III z tej strony i gra zawiera 2 pliku .bin i .cue jak to wypalić?

Awatar użytkownika
ExGamer
-#
Kontakt:

Post autor: ExGamer »

LOCZEQ, wypalasz *cue. To taki drogowskaz do pliku *bin. Co do Swapa to niech się wypowiedzą mądrzejsi.
hasło do moich uploadów: 1234

LOCZEQ
-#

wypalilem plik .cue co prawda płyta zapełniła sie ale nie dziala , gra zajmuje 600~~ mb i pisze żeby nie zapisywac na dvd bo coś tam coś tam , wypalam przez imgburn . Wypalić to na cd? Czy istnieja gry na cd na ps2 ? :D

Awatar użytkownika
ExGamer
-#
Kontakt:

Post autor: ExGamer »

Hmmm. Nie zapisywać na DVD bo "...." ? :D
Pierwsza zasada- czytać co ci "mówi komputer". :P

Ja się nie spotkałem z grami CD na PS2. :P
hasło do moich uploadów: 1234

LOCZEQ
-#

Coś po angielsku tak jakby że obraz nie jest na dvd tylko cd dokladnie nie wiem ;// nie spojrzałem eh... gra wypalona na dvd nie działa

kukusowski
-#
Kontakt:

Post autor: kukusowski »

Siemanko.

Nie bede zakladal nowego tematu wiec zapytam tutaj.

Mam problem. Nie czyta mi plytek
gre patchuje wypalam alcocholem x4 na verbatimkach
a w Mc FreeBot wywala mi "unkown media in drive"

w czym moze tkwic problem?

dodam ze w alcocholu ustawilem profil ps2

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

Post autor: michael69 »

jeżeli pliki są bin i cue to na 100% jest obraz na CD
na dvd jest ISO i ewentualnie mdf/mds z tym że ten drugi zestaw jest także i na CD
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.

ODPOWIEDZ