sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Wymiana płyty głównej

rozmowy o sprzęcie i peryferiach do konsoli

Moderator: Moderatorzy

lukas_name
-#

Wymiana płyty głównej

Post autor: lukas_name »

Witam. Posiadam PS2 FAT SCPH-39004 jest ona sprawna i nieprzerobiona (FMCB trochę mnie irytuje) mogę załatwić sobie SCPH-50004 z chipem (uszkodzony napęd, braki w sprzęcie), tam jest oznaczenie płyty głównej GH-023 a w mojej jest GH-019. Czy będzie pasowało do mojego? Ewentualnie, czy jak zmienię napęd i uzupełnię braki w tamtej to będzie działać?

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Post autor: Quake96 »

To jest możliwe, ale bardzo trudne.

Z tego co się orientuję to 39004 i 50004 mają różne napędy, a co za tym idzie trzeba będzie kombinować.
SCEE™

xzer0

Post autor: xzer0 »

Zależy czy kable i listwy w obu napędach są takie same, jak są takie same powinno być ok. Ja 50004 nie rozkręcałem, ale znam 39003/4 i są wszędzie taśmy. Miałem chipa i nic specjalnego, FMCB lepsze o ile umiesz nagrywać gry.

kicker99
-#

Post autor: kicker99 »

taaa FMCB nic innego chip tez dobrze a z plytami głownymi tzn z czesciami bedziesz mial problem bo mam akurat te same 2konsole moge ci przeslas SS co sie w nich rozni Laser wgl jest inny ;/ tak jak up^ FMCB poradnik o nagrywaniu gier i napier alasz :evil:

lukas_name
-#

Ja obecnie używam FMCB ale czasem drażni mnie. Zobaczymy co z tego wyjdzie jak go dostanę to dam znać czy jest możliwość.
PS2 FAT SCPH-39004
PS2 SLIM SCHP-75003

Awatar użytkownika
ExGamer
-#
Kontakt:

Post autor: ExGamer »

lukas_name, a to czemu cię drażni?
hasło do moich uploadów: 1234

lukas_name
-#

Bo jak pożyczę grę od kolegi to muszę ją najpierw spatchować, żeby tylko zobaczyć czy mi się nie znudzi po 15 minutach a jak się znudzi to płyta do kosza, czasem też słabo się płyta nagra i strata płyty. Wcześniej miałem chipa i żadnego problemu nie miałem z nagrywaniem płyt.
PS2 FAT SCPH-39004
PS2 SLIM SCHP-75003

Awatar użytkownika
ExGamer
-#
Kontakt:

Post autor: ExGamer »

"słabo się nagra" hmmm. U mnie to wygląda tak, jak nagrywam na jakimś g***ianym nośniku to często "słabo się nagra" ale jak nagrasz na Verbatim AZO DVD-R to glanc chodzi. :) Także to nie jest powód. A jeżeli pożyczasz gry od kolegi to najpierw możesz je u niego sprawdzić c'nie? :D JA uważam, że FCMB to fajny gadżet, dla tych którzy nie chcą wydawać pieniędzy na chipa.
Ostatnio zmieniony czw 05 sty, 2012 19:03 przez ExGamer, łącznie zmieniany 1 raz.
hasło do moich uploadów: 1234

lukas_name
-#

Nagrywam tylko na trzech firmowych płytach (sony, verbatim, tdk), a sprawdzić u kolegi nie mogę bo to taki kolega z pracy a raczej koledzy w bardzo dużej firmie.

Dostałem tego PS2 i jeż wiem, że jest możliwe ale trudne w moim przypadku bo włącznik jest na inną taśmę a w tym co dostałem to nie ma i teraz potrzebuję włącznika z taśmą to może uda mi się złożyć ;)
PS2 FAT SCPH-39004
PS2 SLIM SCHP-75003

Awatar użytkownika
McMarycha
-#

Post autor: McMarycha »

Widzę kombinujesz z moja płytą :D
Powodzenia

ODPOWIEDZ