Wymiana płyty głównej
Moderator: Moderatorzy
-
Wymiana płyty głównej
Witam. Posiadam PS2 FAT SCPH-39004 jest ona sprawna i nieprzerobiona (FMCB trochę mnie irytuje) mogę załatwić sobie SCPH-50004 z chipem (uszkodzony napęd, braki w sprzęcie), tam jest oznaczenie płyty głównej GH-023 a w mojej jest GH-019. Czy będzie pasowało do mojego? Ewentualnie, czy jak zmienię napęd i uzupełnię braki w tamtej to będzie działać?
-
-
Bo jak pożyczę grę od kolegi to muszę ją najpierw spatchować, żeby tylko zobaczyć czy mi się nie znudzi po 15 minutach a jak się znudzi to płyta do kosza, czasem też słabo się płyta nagra i strata płyty. Wcześniej miałem chipa i żadnego problemu nie miałem z nagrywaniem płyt.
PS2 FAT SCPH-39004
PS2 SLIM SCHP-75003
PS2 SLIM SCHP-75003
"słabo się nagra" hmmm. U mnie to wygląda tak, jak nagrywam na jakimś g***ianym nośniku to często "słabo się nagra" ale jak nagrasz na Verbatim AZO DVD-R to glanc chodzi.
Także to nie jest powód. A jeżeli pożyczasz gry od kolegi to najpierw możesz je u niego sprawdzić c'nie?
JA uważam, że FCMB to fajny gadżet, dla tych którzy nie chcą wydawać pieniędzy na chipa.

Ostatnio zmieniony czw 05 sty, 2012 19:03 przez ExGamer, łącznie zmieniany 1 raz.
hasło do moich uploadów: 1234
-
Nagrywam tylko na trzech firmowych płytach (sony, verbatim, tdk), a sprawdzić u kolegi nie mogę bo to taki kolega z pracy a raczej koledzy w bardzo dużej firmie.
Dostałem tego PS2 i jeż wiem, że jest możliwe ale trudne w moim przypadku bo włącznik jest na inną taśmę a w tym co dostałem to nie ma i teraz potrzebuję włącznika z taśmą to może uda mi się złożyć
Dostałem tego PS2 i jeż wiem, że jest możliwe ale trudne w moim przypadku bo włącznik jest na inną taśmę a w tym co dostałem to nie ma i teraz potrzebuję włącznika z taśmą to może uda mi się złożyć

PS2 FAT SCPH-39004
PS2 SLIM SCHP-75003
PS2 SLIM SCHP-75003