Z ISO na CD
Moderator: Moderatorzy
Stallion jeśli wypali .cue to wypali zwyczajnie płytkę, a jemu nie o to chodzi.
I płyty Sony mi też chodzą, ale nie są one jakościowo z najwyższej półki. Co więcej niektóre PSXy czytają tylko płyty Sony no i oryginały oczywiście (nie wiadomo dlaczego).
My potrzebujemy dwóch gier na jednej płytce, a wypalając normalnie nie będziemy mieć wyboru gry i żadna nie pójdzie. Do Demomenu potrzebujesz PSX.exe. Doczytaj do końca artykuły to dowiesz się jak je uzyskać. W skrócie musisz rozebrać grę, czyli dostać się do plików wykonywalnych. Czyli właśnie PSX.exe. Programy jakich potrzebujesz są tam podane. Co więcej nie myl PSX.exe z PC.exe. To zupełmnie inne pliki. PSX.exe można uruchomić tylko na konsoli, bądź jej emulatorze lub wizualizatorze.
P.S. Mówiłem że to dość skomplikowane i nie warto się z tym męczyć.
Poza tym gry będziesz musiał zapewne zRIPować żeby się zmieściły, więc zapomnij o wstawkach FMV a czasami nawet muzyce.
P.S.2 - Poradnik bykl pisany dla programów ale gry działają prawie tak samo.
P.S.3 - nie licz że uda ci się wypalić porządnie płytkę, zawsze jakieś bugi będą - zawieszanie się muzyki, albo pomieszanie dźwięków to nic nadzwyczajnego.
I płyty Sony mi też chodzą, ale nie są one jakościowo z najwyższej półki. Co więcej niektóre PSXy czytają tylko płyty Sony no i oryginały oczywiście (nie wiadomo dlaczego).
My potrzebujemy dwóch gier na jednej płytce, a wypalając normalnie nie będziemy mieć wyboru gry i żadna nie pójdzie. Do Demomenu potrzebujesz PSX.exe. Doczytaj do końca artykuły to dowiesz się jak je uzyskać. W skrócie musisz rozebrać grę, czyli dostać się do plików wykonywalnych. Czyli właśnie PSX.exe. Programy jakich potrzebujesz są tam podane. Co więcej nie myl PSX.exe z PC.exe. To zupełmnie inne pliki. PSX.exe można uruchomić tylko na konsoli, bądź jej emulatorze lub wizualizatorze.
P.S. Mówiłem że to dość skomplikowane i nie warto się z tym męczyć.

P.S.2 - Poradnik bykl pisany dla programów ale gry działają prawie tak samo.
P.S.3 - nie licz że uda ci się wypalić porządnie płytkę, zawsze jakieś bugi będą - zawieszanie się muzyki, albo pomieszanie dźwięków to nic nadzwyczajnego.
hasło do moich uploadów: 1234
ja nagrałem sobie dewie gry każdą na inną płytkę i jedna mi się zacina przy napisie Sony a druga przy Loading tyle, że ja nie nagrałem tego pliku .CUE bo nie wiem jak nagrać dwa pliki na jedną płytkę za pomocą alkoholu 120% i nagrałem sam plik .BIN i właśnie jak wspomniałem z tego tytułu mi nie zdała
nic t tego nie mogłeś alkoholem nagrać sam .bin, gdyż alkohol po prostu go " nie widzi" , aby nagrać .bin musi być .cue który to alkohol "widzi"...
ale mniejsza o to , chodzi o to że na pewno nie "z tego tytułu" gra Ci nie chodzi,
przyczyna może być w:
hm.. jeśli rzeczywiście /wydaje Ci się/ że nagrałeś sam .bin to w rzeczywistości jest to .ISO a Ty go po prostu nie rozpoznałeś /bo jeśli "widzi" go alkohol - alkohol "widzi .ISO bez .cue/
lub
co jest bardziej prawdopodobne musisz zrobić przed wypaleniem regenerację bad sektorów
ale mniejsza o to , chodzi o to że na pewno nie "z tego tytułu" gra Ci nie chodzi,
przyczyna może być w:
hm.. jeśli rzeczywiście /wydaje Ci się/ że nagrałeś sam .bin to w rzeczywistości jest to .ISO a Ty go po prostu nie rozpoznałeś /bo jeśli "widzi" go alkohol - alkohol "widzi .ISO bez .cue/
lub
co jest bardziej prawdopodobne musisz zrobić przed wypaleniem regenerację bad sektorów
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.
Kod: Zaznacz cały
http://swiatpsx.pl/viewtopic.php?t=83
hasło do moich uploadów: 1234