sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Pricerman Okazje na Playstation

Z ISO na CD

tutaj możecie szukać wszelkiego rodzaju pomocy której nie znajdziecie w innych działach

Moderator: Moderatorzy

Stalliion
-#

Post autor: Stalliion »

Wypal tylko .cue . Optymalna predkosc nagrywania zalezy od twojej nagrywarki. U mnie najlepsza jest maksymalna. Nie wiem tez o co wam chodzi z tymi płytami sony. Mi działają bez problemów tak jak i kazde inne.

Awatar użytkownika
ExGamer
-#
Kontakt:

Post autor: ExGamer »

Stallion jeśli wypali .cue to wypali zwyczajnie płytkę, a jemu nie o to chodzi.
I płyty Sony mi też chodzą, ale nie są one jakościowo z najwyższej półki. Co więcej niektóre PSXy czytają tylko płyty Sony no i oryginały oczywiście (nie wiadomo dlaczego).

My potrzebujemy dwóch gier na jednej płytce, a wypalając normalnie nie będziemy mieć wyboru gry i żadna nie pójdzie. Do Demomenu potrzebujesz PSX.exe. Doczytaj do końca artykuły to dowiesz się jak je uzyskać. W skrócie musisz rozebrać grę, czyli dostać się do plików wykonywalnych. Czyli właśnie PSX.exe. Programy jakich potrzebujesz są tam podane. Co więcej nie myl PSX.exe z PC.exe. To zupełmnie inne pliki. PSX.exe można uruchomić tylko na konsoli, bądź jej emulatorze lub wizualizatorze.

P.S. Mówiłem że to dość skomplikowane i nie warto się z tym męczyć. ;-) Poza tym gry będziesz musiał zapewne zRIPować żeby się zmieściły, więc zapomnij o wstawkach FMV a czasami nawet muzyce.
P.S.2 - Poradnik bykl pisany dla programów ale gry działają prawie tak samo.
P.S.3 - nie licz że uda ci się wypalić porządnie płytkę, zawsze jakieś bugi będą - zawieszanie się muzyki, albo pomieszanie dźwięków to nic nadzwyczajnego.
hasło do moich uploadów: 1234

Stalliion
-#

Post autor: Stalliion »

Nie ma sensu meczenie sie nagrywaniem dwoch gier na jednej plycie skoro sama plyta kosztuje grosze.

Awatar użytkownika
ExGamer
-#
Kontakt:

Też tak sądzę, ale skoro pytał to odpowiedziałem. :-P

Awatar użytkownika
sprocik
-#

Post autor: sprocik »

ja nagrałem sobie dewie gry każdą na inną płytkę i jedna mi się zacina przy napisie Sony a druga przy Loading tyle, że ja nie nagrałem tego pliku .CUE bo nie wiem jak nagrać dwa pliki na jedną płytkę za pomocą alkoholu 120% i nagrałem sam plik .BIN i właśnie jak wspomniałem z tego tytułu mi nie zdała

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

Post autor: michael69 »

nic t tego nie mogłeś alkoholem nagrać sam .bin, gdyż alkohol po prostu go " nie widzi" , aby nagrać .bin musi być .cue który to alkohol "widzi"...

ale mniejsza o to , chodzi o to że na pewno nie "z tego tytułu" gra Ci nie chodzi,
przyczyna może być w:
hm.. jeśli rzeczywiście /wydaje Ci się/ że nagrałeś sam .bin to w rzeczywistości jest to .ISO a Ty go po prostu nie rozpoznałeś /bo jeśli "widzi" go alkohol - alkohol "widzi .ISO bez .cue/
lub
co jest bardziej prawdopodobne musisz zrobić przed wypaleniem regenerację bad sektorów
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.

Awatar użytkownika
sprocik
-#

a to czyli wystarczy same cue nagrać bo ja dawałem wszystkie pliki i dałem bin to co dlatego mi nie działa ale jak cue zajmuje 1kb to poprawnie będzie gra działać

Awatar użytkownika
LukasTe
-#
Kontakt:

Post autor: LukasTe »

Tak, wystarczy CUE. Plik BIN jest obok, a ten malutki CUE jest drogowskazem do tego głownego obrazu. Miliony razy poruszane na forum.. ale się nie gniewam ;) Warto jednak najpierw poszukać.

Awatar użytkownika
sprocik
-#

no fajnie teraz nagrałem same cue i płyta mi się zepsuła nawet komputer mi jej nie czyta.
Może jak by ktoś mógł to poprosił bym instrukcję jak zrobić z ISO na BIN może w tym momencie popełniam błąd.

Awatar użytkownika
ExGamer
-#
Kontakt:

Kod: Zaznacz cały

http://swiatpsx.pl/viewtopic.php?t=83
Tutaj masz "Konwertowanie obrazu płyty"

Awatar użytkownika
sprocik
-#

dokładnie tak robiłem wcześniej więc nie wiem w czym tkwi problem z moim nagrywaniem :zly: może jak popróbuj to coś da w końcu się uda

Awatar użytkownika
ExGamer
-#
Kontakt:

ok. życzę powodzenia i udanego wypalania. :lol:

ODPOWIEDZ