sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Pricerman Okazje na Playstation

Gry na PSX

tutaj możecie szukać wszelkiego rodzaju pomocy której nie znajdziecie w innych działach

Moderator: Moderatorzy

Tyrrael
-#

Gry na PSX

Post autor: Tyrrael »

Witam chciałbym się dowiedzieć skąd bierzecie gry na psx . Niedawno odkurzyłem swojego ale wszystkie płytki są w opłakanym stanie i żadne patenty już im nie pomagają ;/ Ściągnąłem pare gier z torrentów i je wypaliłem ale płytki mi nie działaja i nie wiem czemu (konsola sprawna - jedna płytka działa i ruszyła na konsolce). Proszę o pomoc.

Tak bardzo chce pograć !! :P

Awatar użytkownika
kerm
-#
Kontakt:

Post autor: kerm »

Ale ruszyła Ci oryginalna gra czy wypalona kopia ? Może masz poprostu nie przerobiona konsole albo źle gry wypalasz (napisz na jakich płytach wypalales chodzi mi o markę).
Ostatnio zmieniony pt 27 sty, 2012 07:56 przez kerm, łącznie zmieniany 1 raz.
Pomogłem daj +

Polecana strona:
--> https://facebook.com/DobryNaciag <--
PlayStation SCPH-7002
PlayStation 3 320GB
PlayStation Portable 3004 6.60 PRO-B10.fix1

Tyrrael
-#

piracka płyta odpaliła , wypalam na esperanza plytkach i konsolka jest przerobiona az tak glupi nie jestem :P

tomx1989
-#

Post autor: tomx1989 »

Ostatnio kupiłem kilka płytek verbatima, i co się okazało, ani jednej konsolka nie chciała wczytać. Wszystkie inne nawet te najtańsze czyta bez problemu, a te tylko mieli i niczego nie wczytuje. Także odradzam zwykłych verbatimek. Z tymi esperanzami może być podobnie, jakość obecnych płyt cd jest kiepska. Obecnie używam soniaczy i czasy wczytywań są takie same jak oryginałów :-D
Sega Mega Drive VA4
SNES
PSX SCPH-1002
PSX SCPH-7502
PS2 SCPH-70004
PS2 SCPH-50004, NA 80GB HDD
PSP 3003
PS TV
Gamecube
Wii 1TB
Xbox v1.0 300GB
Xbox 360 S 250GB
PS4 CUH-1216 500GB

Tyrrael
-#

no to kupie jeszcze soniacze ale obawiam się że to nie będzie to . Mam też taki kłopot że jak wypalam plytke w alkoholu oczywiscie zaznaczam playstation itp ustawienia to jak mam sciagniete powiedzmy 2 pliki to przy nagrywaniu mam mozliwosc wrzucenia na plytke tylko jednego . I tak mysle ze cos moge zle robic ale nie wiem w którym, miejscu .

tomx1989
-#

Post autor: tomx1989 »

To że możesz zaznaczyć jeden plik to jest normalne. Przeważnie jest to plik cue lub ccd. Oba pliki zawierają informacje o płycie, ścieżce. Nie polecam nagrywania gier na psx w formacie iso, gdyż brakuje wtedy przeważnie dźwięków w filmikach itp.
Sega Mega Drive VA4
SNES
PSX SCPH-1002
PSX SCPH-7502
PS2 SCPH-70004
PS2 SCPH-50004, NA 80GB HDD
PSP 3003
PS TV
Gamecube
Wii 1TB
Xbox v1.0 300GB
Xbox 360 S 250GB
PS4 CUH-1216 500GB

Tyrrael
-#

no to troche mnie uspokoiłeś ide potem do kumpla to sprawdze w razie czego jeszcze na jego konsolce te plytki tak na wszelki wypadek zeby wyeliminowac w razie czego wady mojej jesli (niemożliwe ) moja jakies ma ;D jak zaczna mi dzialac p[lytki to bede w siodmym niebie :D

EDIT:
Mam jeszcze pytanie mianowicie jak ściągam gre to sa np 2 pliki i jeden jest bin drugi cue i ten cue ma 1 kb a ten grugi normalnie np 600 . To czemu nagrywac mam ten mniejszy ? Czasem jest tylko bin. Hmm kurde zamotałem się z tym wszytskim . Czy może mi ktoś to jakoś od podstaw opisać co mam rodzić i jak ?

§ 7. zakaz pisania postów jeden pod drugim gdy czas dodawania kolejnych treści jest krotszy niż 24h (istnieje odstępstwo od tej zasady tylko w wyjątkowych,pilnych sytuacjach lub gdy jest potrzeba dodania oddzielnie linków do gier)
Ostatnio zmieniony ndz 29 sty, 2012 10:28 przez Tyrrael, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kerm
-#
Kontakt:

Post autor: kerm »

Plik cue zawiera informacje o obrazie gry w tym wypadku *.bin i gdy dajesz żeby wypalił cue tak naprawdę wypala się bin. Niektóre programy widzą tylko bin i wtedy zaznaczasz bin ale w większości przypadków wybierasz cue.
PS Nie pisz jednego posta pod drugim w przeciągu 24H zaoszczędzisz pracy moderatorom.
Pomogłem daj +

Polecana strona:
--> https://facebook.com/DobryNaciag <--
PlayStation SCPH-7002
PlayStation 3 320GB
PlayStation Portable 3004 6.60 PRO-B10.fix1

Tyrrael
-#

No ok to próbuję dalej walczyć z tymi gierkami ;D Mam nadzieję że się uda ;D

ODPOWIEDZ