Witam chciałbym się dowiedzieć skąd bierzecie gry na psx . Niedawno odkurzyłem swojego ale wszystkie płytki są w opłakanym stanie i żadne patenty już im nie pomagają ;/ Ściągnąłem pare gier z torrentów i je wypaliłem ale płytki mi nie działaja i nie wiem czemu (konsola sprawna - jedna płytka działa i ruszyła na konsolce). Proszę o pomoc.
Ale ruszyła Ci oryginalna gra czy wypalona kopia ? Może masz poprostu nie przerobiona konsole albo źle gry wypalasz (napisz na jakich płytach wypalales chodzi mi o markę).
Ostatnio zmieniony pt 27 sty, 2012 07:56 przez kerm, łącznie zmieniany 1 raz.
Pomogłem daj +
Polecana strona:
--> https://facebook.com/DobryNaciag <--
PlayStation SCPH-7002
PlayStation 3 320GB
PlayStation Portable 3004 6.60 PRO-B10.fix1
Ostatnio kupiłem kilka płytek verbatima, i co się okazało, ani jednej konsolka nie chciała wczytać. Wszystkie inne nawet te najtańsze czyta bez problemu, a te tylko mieli i niczego nie wczytuje. Także odradzam zwykłych verbatimek. Z tymi esperanzami może być podobnie, jakość obecnych płyt cd jest kiepska. Obecnie używam soniaczy i czasy wczytywań są takie same jak oryginałów
Sega Mega Drive VA4
SNES
PSX SCPH-1002
PSX SCPH-7502
PS2 SCPH-70004
PS2 SCPH-50004, NA 80GB HDD
PSP 3003
PS TV
Gamecube
Wii 1TB
Xbox v1.0 300GB
Xbox 360 S 250GB
PS4 CUH-1216 500GB
no to kupie jeszcze soniacze ale obawiam się że to nie będzie to . Mam też taki kłopot że jak wypalam plytke w alkoholu oczywiscie zaznaczam playstation itp ustawienia to jak mam sciagniete powiedzmy 2 pliki to przy nagrywaniu mam mozliwosc wrzucenia na plytke tylko jednego . I tak mysle ze cos moge zle robic ale nie wiem w którym, miejscu .
To że możesz zaznaczyć jeden plik to jest normalne. Przeważnie jest to plik cue lub ccd. Oba pliki zawierają informacje o płycie, ścieżce. Nie polecam nagrywania gier na psx w formacie iso, gdyż brakuje wtedy przeważnie dźwięków w filmikach itp.
Sega Mega Drive VA4
SNES
PSX SCPH-1002
PSX SCPH-7502
PS2 SCPH-70004
PS2 SCPH-50004, NA 80GB HDD
PSP 3003
PS TV
Gamecube
Wii 1TB
Xbox v1.0 300GB
Xbox 360 S 250GB
PS4 CUH-1216 500GB
no to troche mnie uspokoiłeś ide potem do kumpla to sprawdze w razie czego jeszcze na jego konsolce te plytki tak na wszelki wypadek zeby wyeliminowac w razie czego wady mojej jesli (niemożliwe ) moja jakies ma ;D jak zaczna mi dzialac p[lytki to bede w siodmym niebie
EDIT:
Mam jeszcze pytanie mianowicie jak ściągam gre to sa np 2 pliki i jeden jest bin drugi cue i ten cue ma 1 kb a ten grugi normalnie np 600 . To czemu nagrywac mam ten mniejszy ? Czasem jest tylko bin. Hmm kurde zamotałem się z tym wszytskim . Czy może mi ktoś to jakoś od podstaw opisać co mam rodzić i jak ?
§ 7. zakaz pisania postów jeden pod drugim gdy czas dodawania kolejnych treści jest krotszy niż 24h (istnieje odstępstwo od tej zasady tylko w wyjątkowych,pilnych sytuacjach lub gdy jest potrzeba dodania oddzielnie linków do gier)
Ostatnio zmieniony ndz 29 sty, 2012 10:28 przez Tyrrael, łącznie zmieniany 1 raz.
Plik cue zawiera informacje o obrazie gry w tym wypadku *.bin i gdy dajesz żeby wypalił cue tak naprawdę wypala się bin. Niektóre programy widzą tylko bin i wtedy zaznaczasz bin ale w większości przypadków wybierasz cue.
PS Nie pisz jednego posta pod drugim w przeciągu 24H zaoszczędzisz pracy moderatorom.
Pomogłem daj +
Polecana strona:
--> https://facebook.com/DobryNaciag <--
PlayStation SCPH-7002
PlayStation 3 320GB
PlayStation Portable 3004 6.60 PRO-B10.fix1