Quake96 pisze:
Masz rację. Dostanie nowego PSX/PSone graniczy z cudem (takie rzeczy jeśli już, to tylko na eBayu.)
Jak zobaczyłem niektóre ebayowe ofery, to od razu potulnie wróciłem na Allegro
Quake96 pisze:
250zł? To sporo. W zasadzie zostaje Ci tylko Allegro. Nie rzucaj się na najdroższe konsole, bo nie zawsze warte są swej ceny. Jeśli naprawdę zależy Ci na PSone (nie PSX), to myślę, że zakup ładnego PSone + Nowy laser (na wypadek gdyby stan starego Ci nie odpowiadał), to koszt w granicach 150zł

Do tego oryginalny pad (używany, w b.dobrym stanie) to około 30-40zł a memorka (oryginał) to koszt zaledwie 30zł (więc wychodzi około 220zł)

Osobiście przemyślałbym wybór PSone czy PSX, bowiem każda z konsol ma wady i zalety.
Wycena wygląda w porządku, więc dziękuję. Zapytam jeszcze o coś: pistolety GunCon i pochodne, wykorzystywane m.in. w Gun Survivorach działają z obiema konsolami?
Co do wyboru, przyjmijmy, że uparłem się na PSone XD
Quake96 pisze:
Generalnie nie trzeba nic więcej poza standardową zawartością zestawu (no jedynie memorka do PS2). Jeśli masz telewizor LCD to polecam zakup kabla Componnent do PS2.
Quake96 pisze:
Co do stanu faktycznego gier z allegro, to nie musisz się martwić. Najlepiej kupywać od sklepów internetowych (oni sprzedają mnóstwo gier i opisują stan każdej z nich). Ponadto muszę przyznać że gry PSX (oryginałki) są niemal niezniszczalne, bowiem nawet w bardzo złym stanie mogą całkiem sprawnie działać (mam dwie płytki demo w dość wątpliwym stanie, a nawet filmiki w nich nie tną), także stanem płyt aż tak się nie przejmuj.
Przynajmniej tyle dobrego
xzer0 pisze:Jeśli chcesz box to kupujesz coś używanego z boxem i ew. naprawiasz ją i pucujesz w razie potrzeby. Jeśli zależy ci na samej konsoli to już za 30zł można kupić konsolkę z zasilaczem, memorką i kablem. Ostatnio częściej widuje się na allegro psx'y z boxem niż ps one. Cena ok 150zł. Wiadomo że psxy są starsze i najczęściej są w nieciekawym stanie. Paskudne naklejki, brudne, połamane, dlatego warto brać coś porządnego. Jakiś czas (2 miechy) temu widziałem dwie nowe ps one. Cena 200zł za sztukę. Miały wszystko oprócz pudełka.
Hmm, tak, masz mnie, zależy mi też na pudełku, instrukcji i innych pierdółkach. Ostatnio widziałem nawet na Allegro sam box za 19 zł, ale bez przesady

Jeżeli nie znalazłbym konsoli z pudełkiem do połowy czerwca, biorę i taką. Nie zmienia to jednak faktu, że marzy mi się taki zestawik w wersji PSone:
http://allegro.pl/playstation-scph-9000 ... 53474.html
PS: Fan Bleacha, hę?
Tutaj mamy konkret, na który pewnie się zdecyduję. Niby tylko 20 ocen, ale cena też nie taka, żeby trząść portkami
Gdyby ktoś był w stanie znaleźć lepszą (m.in. wiarygodniejszą) ofertę, proszę o pomoc