Poszukuję Soul Reaver na PSX
Moderator: Moderatorzy
Poszukuję Soul Reaver na PSX
Tak jak w temacie , poszykuję wersji PAL tej gry , zamieszczona tutaj na forum ma jakieś błędy których nie da się naprawić programami zamieszczonymi na forum i jest na dodatek po polsku . Szukam Wersji PAL - E
89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika.Jeżeli należysz do tych 11%, wlep to do podpisu
no spodkałem się już że wersje ntsc różnią się od pal także w jakości obrazu
może jest to niewielka różnica ale jeżeli odpala się przez boot cd ntsc to widać lekkie pogorszenie niż w wersji pal
a co do tych stron z grami to jest ich trochę jedną znałem taką lajtową tylko ciężko jest mi ją teraz znaleźć bo gość nazwał ją psxjojstick i zmienił coś lekko w nazwie chyba na dż tak więc szukając tej stronki pokazują sie tylko od pada
jak znacie ją to dajcie cynk 

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika.Jeżeli należysz do tych 11%, wlep to do podpisu
tz. wersje ntsc nie za bardzo różnią się w jakości obrazu, choć wielu usiłuje wmówić sobie że jest inaczej, /zapominając, a raczej wysuwając teorie bez podstaw technicznych tylko "na oko" a trzeba pamiętać że system PAL powstał jako udoskonalona wersja ntsc (chodziło o ustabilizowanie kolorów), kto chce się zagłębić w tema to odsyłam do wiki/ale to temat rzeka.... .
natomiast jak piszesz że przy kombinacjach takich jak w/w boot cd czy wymuszone konwertowanie /nie pamiętam już jak program się nazywa, jakoś fix, nieważne/ to faktycznie obraz będzie gorszy bez względu w którą stronę konwertujemy, gdyż tak naprawdę po konwersji nie uzyskujemy gry w np. PAL, ponieważ kompy domowe nie dały by radę tego zrobić... jest to po prostu obraz "sfiksowany" np. z ntsc na pal, a nie ostatecznie produkt w systemie PAL (trochę to skomplikowane i jeszcze raz odsyłam do wiki, kto chce się zagłębić to trzeba poczytać
)
dlatego o wiele prostszym i o wiele lepszym rozwiązaniem jest po prostu dokupienie przewodu do TV RGB
http://www.allegro.pl/item895927660_kab ... _0350.html jest niedrogi a zaoszczędza wiele kłopotów z grami w systemie NTSC (naprawdę polecam
)
acha i jeszcze jedno i tu zgadzam się w zupełności gry /nie wszystkie ale wiele/ różnią się np. muzą w wer. pal a ntsc, do tego jeszcze zdarza się że są inne plansze (układy), gdyż trzeba pamiętać że gra w ntsc robiona była na rynek amerykański a w PAL na europejski do tego dochodzi np. region tj. germany, france itp. ale to już raczej chodzi o wersje językowe0 największe różnice tego samego tytułu jest jednak w wer. ntsc-j i w cale nie chodzi tu o "krzaczki"
pozdro
natomiast jak piszesz że przy kombinacjach takich jak w/w boot cd czy wymuszone konwertowanie /nie pamiętam już jak program się nazywa, jakoś fix, nieważne/ to faktycznie obraz będzie gorszy bez względu w którą stronę konwertujemy, gdyż tak naprawdę po konwersji nie uzyskujemy gry w np. PAL, ponieważ kompy domowe nie dały by radę tego zrobić... jest to po prostu obraz "sfiksowany" np. z ntsc na pal, a nie ostatecznie produkt w systemie PAL (trochę to skomplikowane i jeszcze raz odsyłam do wiki, kto chce się zagłębić to trzeba poczytać

dlatego o wiele prostszym i o wiele lepszym rozwiązaniem jest po prostu dokupienie przewodu do TV RGB

acha i jeszcze jedno i tu zgadzam się w zupełności gry /nie wszystkie ale wiele/ różnią się np. muzą w wer. pal a ntsc, do tego jeszcze zdarza się że są inne plansze (układy), gdyż trzeba pamiętać że gra w ntsc robiona była na rynek amerykański a w PAL na europejski do tego dochodzi np. region tj. germany, france itp. ale to już raczej chodzi o wersje językowe0 największe różnice tego samego tytułu jest jednak w wer. ntsc-j i w cale nie chodzi tu o "krzaczki"

pozdro
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.
Ja tylko dodam ,że kiedy kupujecie taki kabel , szukajcie koniecznie z wtyczką do Konsoli z końcówką z twożywa, ja kupiłem właśnie taki z metalową/pozłacaną końcówką i kolory w grach sa bardzo zniekształcone , ale też np w Gran Turismo 2 na kablu z metakową końcówką obraz jest wyśrodkowany , a na tym z twożywa jest troche na boku ale ma ładne i ostre kolory , i tak na każdej grze... Tak więc UWAGA NA KABLE !