sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Poszukuję Soul Reaver na PSX

jesli szukasz jakiejś gry bądź link na stronie nie działa to pisz tutaj, to samo tyczy się emulatorów i wszystkiego innego

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
LowRider
-#
Kontakt:

Poszukuję Soul Reaver na PSX

Post autor: LowRider »

Tak jak w temacie , poszykuję wersji PAL tej gry , zamieszczona tutaj na forum ma jakieś błędy których nie da się naprawić programami zamieszczonymi na forum i jest na dodatek po polsku . Szukam Wersji PAL - E
89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika.Jeżeli należysz do tych 11%, wlep to do podpisu

Awatar użytkownika
Lee2
-#
Kontakt:

Post autor: Lee2 »

hah ;-) widzę że też poszukujesz soul reavera w wersji PAL-E :-> no jednak tak owej sprawnej to się raczej nie doszukasz bo sam też nie znalazłem :mrgreen: ogólnie to to sprawę rozwiązałem wersją NTSC i programem bootującym z tego foum ;-) tak więc polecam takie rozwązanie sprawy :-P

Awatar użytkownika
LowRider
-#
Kontakt:

Ja właśnie znalazłem zaczepisty zbiór wszystkich gier z linkami bezpośrednimi bez żadnego forum , i z tamtąd pobrałem gre, chodzi jak mażenie , a że mam najnowszy chip mam kolor normalny w NTSC ;)
89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika.Jeżeli należysz do tych 11%, wlep to do podpisu

Awatar użytkownika
Lee2
-#
Kontakt:

naha :mrgreen: podejrzewam iż pewnie mówisz o stronie romulatnion :?: na której się ściąga wsio tylko w ntsc :-D

Awatar użytkownika
LowRider
-#
Kontakt:

Chodziło mi o romhustler ;) Jest dużo , ale niestety niektórych gier w NTSC nie mogę przetrawć , Soul Reaver śmiga jak złoto ,zero błędów ;)

Gran Turismo w ntsc odpada... Przez mph i przez inna muzykę ;)

Awatar użytkownika
Lee2
-#
Kontakt:

no spodkałem się już że wersje ntsc różnią się od pal także w jakości obrazu :-> może jest to niewielka różnica ale jeżeli odpala się przez boot cd ntsc to widać lekkie pogorszenie niż w wersji pal :-P a co do tych stron z grami to jest ich trochę jedną znałem taką lajtową tylko ciężko jest mi ją teraz znaleźć bo gość nazwał ją psxjojstick i zmienił coś lekko w nazwie chyba na dż tak więc szukając tej stronki pokazują sie tylko od pada :mrgreen: jak znacie ją to dajcie cynk :->

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

Post autor: michael69 »

tz. wersje ntsc nie za bardzo różnią się w jakości obrazu, choć wielu usiłuje wmówić sobie że jest inaczej, /zapominając, a raczej wysuwając teorie bez podstaw technicznych tylko "na oko" a trzeba pamiętać że system PAL powstał jako udoskonalona wersja ntsc (chodziło o ustabilizowanie kolorów), kto chce się zagłębić w tema to odsyłam do wiki/ale to temat rzeka.... .

natomiast jak piszesz że przy kombinacjach takich jak w/w boot cd czy wymuszone konwertowanie /nie pamiętam już jak program się nazywa, jakoś fix, nieważne/ to faktycznie obraz będzie gorszy bez względu w którą stronę konwertujemy, gdyż tak naprawdę po konwersji nie uzyskujemy gry w np. PAL, ponieważ kompy domowe nie dały by radę tego zrobić... jest to po prostu obraz "sfiksowany" np. z ntsc na pal, a nie ostatecznie produkt w systemie PAL (trochę to skomplikowane i jeszcze raz odsyłam do wiki, kto chce się zagłębić to trzeba poczytać :) )
dlatego o wiele prostszym i o wiele lepszym rozwiązaniem jest po prostu dokupienie przewodu do TV RGB :arrow: http://www.allegro.pl/item895927660_kab ... _0350.html jest niedrogi a zaoszczędza wiele kłopotów z grami w systemie NTSC (naprawdę polecam :) )

acha i jeszcze jedno i tu zgadzam się w zupełności gry /nie wszystkie ale wiele/ różnią się np. muzą w wer. pal a ntsc, do tego jeszcze zdarza się że są inne plansze (układy), gdyż trzeba pamiętać że gra w ntsc robiona była na rynek amerykański a w PAL na europejski do tego dochodzi np. region tj. germany, france itp. ale to już raczej chodzi o wersje językowe0 największe różnice tego samego tytułu jest jednak w wer. ntsc-j i w cale nie chodzi tu o "krzaczki" :D
pozdro
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.

Awatar użytkownika
LowRider
-#
Kontakt:

Ja tylko dodam ,że kiedy kupujecie taki kabel , szukajcie koniecznie z wtyczką do Konsoli z końcówką z twożywa, ja kupiłem właśnie taki z metalową/pozłacaną końcówką i kolory w grach sa bardzo zniekształcone , ale też np w Gran Turismo 2 na kablu z metakową końcówką obraz jest wyśrodkowany , a na tym z twożywa jest troche na boku ale ma ładne i ostre kolory , i tak na każdej grze... Tak więc UWAGA NA KABLE !

ODPOWIEDZ