sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

7z

wszystko o wszystkim, odpoczynek

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
kapcior7
-#
Kontakt:

Post autor: kapcior7 »

bo kiedys bylo cos poruszane o mocnym pakowaniu teraz nie pamiętam dokladnie ale chodzilo o to ze akies COSI robi sieczke z obrazu plyt i filmiki sie zacinaja / nie ma w nich glosu itp :)

Awatar użytkownika
LukasTe
-#
Kontakt:

Post autor: LukasTe »

ExGamer pisze:No ale 40min ściągania zamieniamy na 10. A minutę rozpakowywania na 8. i tak wychodzimy na plus :D
Myślę, że ten plus jest jeszcze większy :)

http://swiatpsx.pl/viewtopic.php?t=3174 < to ten temat i poruszana w nim kwestia pakowania gier. Ja tylko piszę z własnego doświadczenia co zaobserwowałem. W każdej pogłosce coś musi być ;)

Awatar użytkownika
ExGamer
-#
Kontakt:

Post autor: ExGamer »

LukasTe, temat który podałeś przeczytany i pomógł ;) zwłaszcza ten odnośnik do cdrinfo. Dzięki. Można zamknąć temat.
hasło do moich uploadów: 1234

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

Post autor: michael69 »

kapcior7 pisze:bo kiedys bylo cos poruszane o mocnym pakowaniu teraz nie pamiętam dokladnie ale chodzilo o to ze akies COSI robi sieczke z obrazu plyt i filmiki sie zacinaja / nie ma w nich glosu itp :)
ja tylko małe sprostowanie co do tego :)

coś chyba źle musiałem wytłumaczyć, gdyż nasz szanowny kolego błędnie trochę zapamiętał,
a więc:
kompresor COSI służy do compresowania obrazu płyty /tylko obrazu płyty/, i nie robi on żadnej "sieczki"...
w tamtym temacie o ile ja :D dobrze pamiętam chodziło o to dlaczego gra o pojemności bardzo małej 20-50MB po rozcompresowaniu ma wielkość normalną czyli np. 500-700MB.
na to już jak widzę znaleźliście odpowiedź... są to rip'y.
natomiast wspomnianą "sieczkę" dorzucał rip'per, w postaci wartości 00h powtarzającej się przez np dalsze 250MB co oczywiście daje wynik kompresjii bardzo niski...
dlaczego to robili, nikt przy zdrowych zmysłach nie odgadł, można tyko spekulować że było to robione dla oszustwa, sami zobaczcie:
wstawka GRY PSX:
masz do pobrania:
125MB - po rozpakowaniu 560MB
druga wstawka GRY PSX /tego samego tytułu/:
320MB - po rozpakowaniu 560MB
hehe na co byście się "rzucili" ? - gdzie przy pierwszej wstawce nie ma zaznaczonego że to RIP ;)
dla całkowitej jasności:
największą wartość /pojemność/ w grach mają
filmiki
muza
po usunięciu tych "dodatków" zostaje nam sama gra, a to jest wartość w pojemności najmniejszej /w całej grze - płycie/
i teraz do tej "gołej" gry (rip'u) która po scompresowaniu miała by np. 100MB dorzucamy 25MB "pustych" powtarzających sie w kółko wartości co po całym rozpak. daje np. wspomniene 560MB.
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.

Awatar użytkownika
ExGamer
-#
Kontakt:

Post autor: ExGamer »

michael69, jak zwykle mądra i fachowa odpowiedź. Mamy prawdziwy skarb na forum ;) :-D
hasło do moich uploadów: 1234

ODPOWIEDZ