sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Kiedyś było inaczej

PSX od strony technicznej, pomoc

Moderator: Moderatorzy

Mateo182
-#

Kiedyś było inaczej

Post autor: Mateo182 »

Witam

Zebrało się trochę na wspomnienia i kupiłem PSX-a gry przez emulatora nie wyglądały za ciekawie więc kupiłem konsolę a tu zdziwienie w każdej grze dostrzegam niedoskonałości rozdzielczość jest pożal się Boże 10 lat temu to wyglądało tak pięknie że miło wspominać.

Co może być przyczyną czy jakość wyglądu zależy od konkretnego modelu może od kabli RGB czy też od telewizora czy jednak wszystko jest dobrze a ja się czepiam a jako 8 letni dzieciak fascynowałem się wszystkim co świeci skacze i buczy. I najważniejsze czy można coś na to poradzić. Z góry dziękuję za odpowiedź Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Zohan
-#
Kontakt:

Post autor: Zohan »

Powiem ci, że jak miałem też 8 lat, to np. Medievil II jak pamiętam (do niedawna) miało grafikę świetną, lecz gdy ściągnąłem sobie to i zagrałem, załamałem się. Do tego czasu grałem w gry, które lepiej wyglądają.
Tak więc może ci się źle wydawać z tą grafiką. Granie przez emulator mogło przyćmić ci pamięć (np. przez shadery), dlatego wydaje ci się, że jest coś nie tak.
Pomóż rozwinąć opcje oceniania wstawek gier! Jeżeli linki się podobają, kliknij na Obrazek pod tematem, jeżeli nie, to kliknij na Obrazek!

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

Post autor: michael69 »

bo trzeba pamiętać o jednej najważniejszej rzeczy, gry na psx mają co prawda kiepską grafikę, ale nie powtarzalny klimat, nawet tak "żywy" że nie wiele potem powstało gier na ps2 czy ps3 , które choćby w połowie im dorównywały....
zacznij grać a kiedy oko się przyzwyczai do nie równości graficznych, nawet ich nie będziesz widział, za to klimat gry pochłonie cię całkowicie....
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.

Stoki
-#

Post autor: Stoki »

nie , gry na PSXie nie mają słabej grafiki itp. :P
ja staram się nie grać na nowszych konsolach przed jakąś partyjką przy PSXie . Wystarczy kilka minut i człowiek przyzwyczaja się do tego co widzi na ekranie i skupia się na samej grze . Heh . A ak sobie przypomnę jakie podzespoły posiada PSX (np. gdy gram w FF9 ;) ) to aż czasami uwierzyć nie mogę :)

Awatar użytkownika
Memphis
-#

Post autor: Memphis »

Pamiętajcie ze jezeli nie stworzyli by PSX'a ne było by PS2,PS3 i innych :D
Wg.mnie np.skakanie Crashem jest lepsze niz strzelanie w Batllefield xD :mrgreen:
Nikt nie jest tak bogaty, żeby pogardzić uśmiechem,
ani tak biedny, żeby nie móc nim darzyć.

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika.Jeżeli należysz do tych 11%, wlep to do podpisu(Najważniejszy jest klimat w grze)

ODPOWIEDZ