sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Pricerman Okazje na Playstation

Dość ciekawy problem z "szarakiem"

tutaj możecie szukać wszelkiego rodzaju pomocy której nie znajdziecie w innych działach

Moderator: Moderatorzy

matixzoim
-#

Dość ciekawy problem z "szarakiem"

Post autor: matixzoim »

Wiec słuchajcie znalazłem to forum u dobrego wujka google. Zarejestrowałem się i przejrzałem działy. Jednak nikt tego problemu nie miał. Więc tak gdy włączę szaraka na TV ( kupiony na allegro) obraz przerywa w czasie ładowania gier i filmików. Nie ma także dźwięku wcale. A w kabel jest wpinany tam gdzie kablówka znalazłem kanał gdzie mam obraz itp. No i teraz są schody w kablu nie ma jednego styku, ostatni taki najgrubszy z tego co widziałem. Znawcą PSX nie jestem, ale to wina kabla ?? czy raczej coś z konsolą bo to mnie już denerwuje jak nie mogę sobie spokojnie posłuchać dźwięku z gry lub muzyki za pomocą odtwarzacza, a na kabel za niedługo będę miał i sobie kupię ale jeżeli to nie w tym rzecz to w czym?? I tu się was radzę. Mam nadzieję na szybką pomoc. I takie małe pytanko czy szaraka podłącze na swojego kompa ( tak mam kartę TV ), jakim kablem to zrobić nie mam pojęcia.

Z góry dzięki za pomoc. PozDro ;)
Translator z anglika na polski. Często korzystam z słownika ale nie gardzę pomocą.

Awatar użytkownika
kapcior7
-#
Kontakt:

Post autor: kapcior7 »

sprbuj kupic kabel RGB do szaraka bo moze tamten jest popsuty ;)

Awatar użytkownika
Zohan
-#
Kontakt:

Post autor: Zohan »

Po jakich ty forach chodzisz? Dla dziesięciolatków? Lepiej na swiatpsx - tu uzyskasz pomoc :)
A więc tak:
Jeżeli filmiki ci się zacinają, to może być to wina konsoli (laser). Może być to też wina płyty (jeżeli grasz na kopii oryginału), ona musi być lepszej firmy.
Jeżeli w kablu nie ma styku, to cud, że w ogóle możesz grać.

W pierwszej kolejności załatw nowy kabel. Powinieneś mieć wtedy dźwięk. Jeżeli ci tak bardzo przeszkadza to, że nie możesz oglądać płynnie filmików - wymień laser. Ja bym tego nie robił, szkoda pieniędzy ;) . Nie oglądam filmików w grach i jakoś nie boli mnie to (zaraz wyskoczy michael albo Pierce i powie, że nie oglądając filmików tracę wiele :P ).

Szaraka do PC raczej nie podłączysz. Z tyłu ma trzy wejścia - do prądu, do telewizora i trzeci, prawdopodobnie żeby połączyć ze sobą dwie konsole.
Pomóż rozwinąć opcje oceniania wstawek gier! Jeżeli linki się podobają, kliknij na Obrazek pod tematem, jeżeli nie, to kliknij na Obrazek!

matixzoim
-#

Po pierwsze: "Nie cud tylko sama prawda brakuje tylko PINU od dźwięku reszta jest"

Po drugie: " Filmik są ekstra jakości nie narzekam mówię ogólnie o obrazie czyli sam obraz czasem przerywa w czasie ładowania się gry(trochę wnerwia)"

Po trzecie "podłączyłem moim kabelkiem bez PINA do wejścia kablówki na karcie TV i zeskanowałem kanały wszystko ładnie działało lepiej niż na TV!"

Po czwarte: "Czy kabel z wejściem do PS2/PS3 będzie też pod PSX? Z resztą macie link do kabla oczywiście na allegro bo w sklepie nie ma żadnym RTV/AGD nic nie mają"

Oto i link;

Kod: Zaznacz cały

http://allegro.pl/item1062673153_kabel_euro_rgb_z_wyjsciem_av_psx_ps2_ps3_3m_0350.html 
Jak chcecie mogę zrobić za pomocą aparatu wam uwiecznić podłączanie SZARAKA na kompa i działa bez zarzutu ( oprócz dźwięku). PozDro ;)

[ Dodano: Pon 31 Maj, 2010 23:01 ]
Trochę dziwacznie ale jest

[ Dodano: Pon 31 Maj, 2010 23:04 ]
I co do złącz ma CZTERY przyjrzyj się ZASILANIE, POD TV, ABY POŁĄCZYĆ DWIE I ZŁĄCZE DO PRZYSTAWEK ( chociaż nie każdy ma)

[ Dodano: Pią 04 Cze, 2010 23:25 ]
No co nikt nie odpwoie xD no cóz widać słabiutko. xD
Translator z anglika na polski. Często korzystam z słownika ale nie gardzę pomocą.

Awatar użytkownika
Lee2
-#
Kontakt:

Post autor: Lee2 »

Z PS3\PS2\PSX działają kable sam sprawdzałem. No co do tego podłączenia konsolki to wiadoma sprawa da sie :mrgreen: owszem obraz jest ale dzwięku nie będziesz miał tak podłanczając ale :-P trzeba by podłączyć kabel czerwony i biały od dzwięku przez przejściówke do głośników(sam takowe robię) jeżeli zaś podłanczasz przez rf unita to musisz go lekko zmodyfikować o dodatkowy kabelek od dzwięku.
89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika.Jeżeli należysz do tych 11%, wlep to do podpisu

matixzoim
-#

Słuchaj Lee2 ja ci pokaże podłączanie jak tylko aparat będę miał na sprawności. I weź mi tu nie paplaj głodnych kawałków bo mnie krew zaleje. Jak na kablu RF nie można uzyskać dźwięku? pomyśl rf przenosi dźwięk tez tylko karta TV musi posiadać złącze audio in i out a za działa kabel wpinamy w audio out i w niebieski port na karcie dźwiękowej ale mi problemy xD.

ODPOWIEDZ