sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Pricerman Okazje na Playstation

PSX Pytanie o Bootowanie!!

tutaj możecie szukać wszelkiego rodzaju pomocy której nie znajdziecie w innych działach

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

PSX Pytanie o Bootowanie!!

Post autor: Quake96 »

Witam ponownie. Wiem że temat już był ale miałem problemy z edytowaniem postów więc usunęłem stary i utworzyłem ten oto nowy temat.

A więc:

Miałem PSX model SCPH-5502 i ripy gier na nim uruchamiały się dość dziwnie tzn. Zamiast logo playstation pojawiało się czarne tło i losowe obrazki.Do tego zaczynała grać taka dziwna melodyjka i trzeba było czekać aż pojawi się napis PlayStation.A teraz mam nieco nowszy model PSX SCPH-9002 i na nim ripy zaskakują normalnie tzn. Pojawia się tylko napis PlayStation dwie literki: d i SCEE. Czym jest spowodowane to wolniejsze ładowanie się ripów na starszej konsoli?? :evil: :-?

Otóż nagrałem filmik pokazujący Bootowanie RIPów na tych 2 konsolach.Teraz możecie zobaczyć o co mi chodzi. :mrgreen:

PS. Dodatkowo zauważyłem że odbydwa PSX wykrywają płyty na PC jako gry PSX. Dlaczego :?: :?: :( :kwasny:

Link Do Filmu:
http://www.youtube.com/watch?v=mhmx32FkVLY

Awatar użytkownika
Witold
-#

Post autor: Witold »

Są różne możliwości. Konsole są przerobione chipem, czy sprzętem ,,action replay''?? Może być walnięty chip, albo po prostu gra ma powalone układy sterujące(odpowiadające za normalne odpalenie gry).

Co do tych gier PC. Jeżeli obydwie konsolki przerabiałeś sam, mogłeś uszkodzić jakiś rdżeń na płycie głównej, co wywołuje, że każdą płytę pokazuje jako PlayStation. Jeżeli napiszesz, że grę z PC odpala, po prostu kłamiesz...

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Obydwie konsole przerabiane są chipem. Przerabiane były w komisie więc to nie moja robota.
Co do tych gier PC. Jeżeli obydwie konsolki przerabiałeś sam, mogłeś uszkodzić jakiś rdżeń na płycie głównej, co wywołuje, że każdą płytę pokazuje jako PlayStation. Jeżeli napiszesz, że grę z PC odpala, po prostu kłamiesz...
Nie nie mi chodziło tylko o to że jak zauważyłeś na filmiku Obydwie PeSki Wykrywają KAŻDĄ Płytę (poza Audio CD) jako gre PSX sprawdzałem nawet na płytach z filmami VCD i było to samo na obydwu konsolach. Więc czip i wszelkie tego typu usterki odpadają. Mam prośbę: CZy mógłby ktoś sprawdzić na swoim psx (przerobionym) czy płyty np. GRY PC są u was wykrywane jako gry PSX :?: :oops:
SCEE™

Awatar użytkownika
Witold
-#

Stwierdzam werdykt. Obydwie konsole są jakoś walnięte. Gdybym wsadził płytkę od gry PC, a także płytkę DVD, Blu-Ray, GD-ROM, na każdej pojawiło by się ,,Please insert PlayStation Disc'' co oznacza ,,Włóż płytę z grą PlayStation''. Jeżeli Twój serwis nie liczy sobie za sprawdzenie, po prostu daj do sprawdzenia, o co chodzi.

Co do uszkodzenia. Zwarcie na rdżeniach płyty głównej/ zawilgocenie/ przegrzanie/ zbyt dużo kurzu w konsoli.

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

A sprawdzałeś na swoim psx czy tylko to twoja sugestia?? Bo mój kumplel miał PSone i PSX SCPH 9002 i u niego gry Rip Uruchamiały się tak samo jak na moim psx SCPH-9002 więc co najwyżej to SCPH-5502 ma uszkodzone układy. Więc jeśli moge prosic to niech ktoś sprawdzi na swoim psx (najlepiej SCPH-5502) Ururchamianie jakichkolwiek ripów i płyt PC :D

[ Dodano: Sob 24 Lip, 2010 22:46 ]
EDIT: Zauważyłem że nieraz przy uruchamianiu płyt PC wysakuje napis INSERT PLAYSTATION CD-ROM więc to moze wina układów ale dalej moja prośba jest aktualna
SCEE™

Awatar użytkownika
Witold
-#

Jeżeli pojawia się informacja, że trzeba włożyć płytę playstation, to oznacza, że jej NIE ODCZYTUJE. A sprawdzać nie miałem co, bo jednak trochę na tej konsoli się znam, i mogę postawić diagnozę z twoich opowiadań.

ODPOWIEDZ