Problem z grami serii Final Fantasy
Moderator: Moderatorzy
Problem z grami serii Final Fantasy
Witam.
Pobrałem Final Fantasy VII i VIII z naszego forum. Ale mam problem z obydwoma częściami, gdyż na emu nie chce mi się wyświetlić menu walki czyli opcje atak, magia użyj.
Dodam że wszystkie opbrazy są ściągnięte z nszego forum, spolszczenie robione według pordników w nim.
P.S. na konsoli wszystko chodzi idealnie.
Więc mam pytanie. Jaka jest tego przyczyna? Znowu tekst "emulator to nie konsola" czy może coś źle zrobiłem?
Pobrałem Final Fantasy VII i VIII z naszego forum. Ale mam problem z obydwoma częściami, gdyż na emu nie chce mi się wyświetlić menu walki czyli opcje atak, magia użyj.
Dodam że wszystkie opbrazy są ściągnięte z nszego forum, spolszczenie robione według pordników w nim.
P.S. na konsoli wszystko chodzi idealnie.
Więc mam pytanie. Jaka jest tego przyczyna? Znowu tekst "emulator to nie konsola" czy może coś źle zrobiłem?
hasło do moich uploadów: 1234
Zła konfiguracja emu, dokładnie któryś plugin graficzny, na szybko napiszę tak bo człowiek zalatany musi wyjść i nie ma czasu się rozpisać, a może na szybko pomogę. Więc spróbuj zrobić tak, podczas grania wciśnij przycisk "delete" a na górze wyświetlą ci się opcje. Przyciskami page up i page down wybierasz ustawienie, przyciskiem home zmieniasz wartość danego ustawienia, pozmieniaj każdy z nich, dzięki temu powinieneś trafić na opcję która zacznie wyświetlać tabele normalnie, jak wrócę a problem nadal się nie rozwiąże wtedy pomoc nadejdzie ode mnie z prawdziwego zdarzenia.
- Cloud Strife
- Kontakt:
Ja też tak miałem w epsxe. Trzeba wejsc w konfiguracje pluinga graficznego i zaznaczyc opcje specyfic game fix. Tam zaznaczasz ff cos tam i gra powinna działac. Mi to bynajmniej pomogło.
Kontakt ze mną na https://www.facebook.com/Angeal5445
GG:24133337
angeal19915445@gmail.com
Pisac tylko w ważnych sprawach.
angeal19915445@gmail.com
Odpowiedź jest prosta i nie będę tu oryginalny
... "emulator to nie konsola" i po prostu jedna lub kilka opcji może powodować ten stan, a czemu akurat w FF? Twórcy emulatora na pewno znają odpowiedź na to pytanie, gdyż dla gier FF zrobili właśnie fix'a (o którym to napisał Cloud Strife) dla menu walki.

- Cloud Strife
- Kontakt:
Ja grałem na jakims psx emu i żadnych problemów z nim nie miałem. Jak bede miał kiedyś czas to go upne na jakis serwer i podam linka.
Kontakt ze mną na https://www.facebook.com/Angeal5445
angeal19915445@gmail.com
angeal19915445@gmail.com