sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, kody rabatowe goodie, pethelp rabat -15% QSKES7C3, skup plastiku, LOV111VOL Tajny Komunikator, okazyja.pl, masaż stargard, badania radiograficzne rt, pomoc drogowa autostrada A1, domki letniskowe Gdańsk, masaż klasyczny stargard

sygnalizacja pracy napędu cd

PSX od strony technicznej, pomoc

Moderator: Moderatorzy

ksiegowy
-#

sygnalizacja pracy napędu cd

Post autor: ksiegowy »

czy jest taka mozliwosc, aby do plyty głównej konsoli dolutować dodatkową diodę LED tak,
aby mrugałą w czasie pracy napędu cd?
nie moge znaleźć informacji na ten temat nigdzie.

Awatar użytkownika
Witold
-#

Post autor: Witold »

ksiegowy, mogę spróbować się tym zająć, lecz nie wiem ,czy mnie się uda. Szacowany najpóźniejszy werdykt: środa

Awatar użytkownika
KoYoT
-#
Kontakt:

Post autor: KoYoT »

Ja rozumiem, że chcesz sobie stuningować szaraczka, ale czy nie wystarczy to, że słyszysz jak napęd pracuje? Co prawda nie jest za głośno, ale w pełni wystarcza

Chociaż pierwsze słyszę aby dało się zmodyfikować płytę główną, dolutować do niej diodę, która odpowie za pracę napędu. Nigdy nic nie wiadomo. Konsoli w ten sposób "chyba" nie zniszczysz.
Kasa: 321 $

LOL :D

PSX SCPH-7502
PSX SCPH-5502/9002

PS2 SCPH-39001
PS2 SCPH-70002

Awatar użytkownika
ExGamer
-#
Kontakt:

Post autor: ExGamer »

KoYoT, wierz mi da się zniszczyć. Jak nie miałem dobrej lutownicy, to nawet modchipa zle wlutowałem i padła konsola. Wszelkie lotowania i dolutowywania do płyty głównej czego kolwiek przez niewprawnego elektryka mogą uszkodzić konsolę. :D
hasło do moich uploadów: 1234

ksiegowy
-#

Post autor: ksiegowy »

Liczylem na to ze może w dokumentacji jest taka informacja, albo na płycie głównej jest gotowe miejsce do podlutowania - niewykorzystane - i ktoś z forumowiczow
może to sprawdzić w dokumentacji.

W głebsze przeróbki bym sie raczej bał bawić.

Awatar użytkownika
KoYoT
-#
Kontakt:

Post autor: KoYoT »

ExGamer pisze:KoYoT, wierz mi da się zniszczyć. Jak nie miałem dobrej lutownicy, to nawet modchipa zle wlutowałem i padła konsola. Wszelkie lotowania i dolutowywania do płyty głównej czego kolwiek przez niewprawnego elektryka mogą uszkodzić konsolę. :D
Wiem, że wszystko da się zniszczyć, widocznie napisałem nie tak jak trzeba. Oczywiście prawda inaczej brzmi: Konsolę w ten sposób "chyba" zniszczysz. Przepraszam za pomyłkę.

ksiegowy: skoro boisz się bawić w takie rzeczy, to lepiej odpuść sobie taką pierdołę jak diodę LED do pracy napędu.
Kasa: 321 $

LOL :D

PSX SCPH-7502
PSX SCPH-5502/9002

PS2 SCPH-39001
PS2 SCPH-70002

Awatar użytkownika
Witold
-#

Post autor: Witold »

Jutro nad tym jeszcze popracuję, mam trochę czasu

Awatar użytkownika
kapcior7
-#
Kontakt:

Post autor: kapcior7 »

a nie wystarczy dolutować diody do dużego silnika na napędzie ??

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

Post autor: michael69 »

to może, a nawet na pewno zwolni obroty silnika, a to źle wpłynie na bootowanie się gier.
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.

ODPOWIEDZ