sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

pomoc przy nagrywaniu gry psx

jesli szukasz jakiejś gry bądź link na stronie nie działa to pisz tutaj, to samo tyczy się emulatorów i wszystkiego innego

Moderator: Moderatorzy

Seba-S91
-#

pomoc przy nagrywaniu gry psx

Post autor: Seba-S91 »

Koledzy możecie mi jeszcze raz bardzo dokładnie opisac sposób nagrywania wieloczęściowych obrazów gier jak np. Soul Reaver która występuje na ŚwieciePSX?

Zastosowałem się do powyższego sposobu z inną wersją tej gry z jedno częściowym obrazem gry i nic :-( .

Bardzo proszę o pomoc :-( .

PSone wersja slim PAL.

Pozdrawiam, czekam na rady.

przenoszę tutaj, w dziale poradniki nie piszemy o problemach! tylko zapodajemy poradnik!
michael69
Ostatnio zmieniony czw 23 wrz, 2010 20:17 przez Seba-S91, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ExGamer
-#
Kontakt:

Post autor: ExGamer »

Wieloczęściowych czyli z plikami bin/cue/sub/ccd/mds/mdf itd?

Jesli masz cue* to ten wypalasz.
hasło do moich uploadów: 1234

Seba-S91
-#

Dzięki kolego w najbliższym czasie postaram się zastosowac do twojej rady.
A może wiesz co mogłem zrobic nie tak gdy nagrałem grę soul reaver jednoczęściową jak to ja określam, według sposobu podanego na świecie PSX i która nie działa na moim psxie?

Awatar użytkownika
ExGamer
-#
Kontakt:

Zależy od formatu. Jesli nagrałeś ISO* to nie dobrze. I byc może dlateego nie chodzi.

Seba-S91
-#

Dzięki za pomoc.
Postaram się jak najszybciej zastosowac do porad. Jakie będą tego efekty to dam znac.
Pozdrawiam.

[ Dodano: Nie 26 Wrz, 2010 10:01 ]
ExGamer mam znowu pytanie w związku z tym "wieloczęściowym" obrazem gry.

Ostatnio olałem temat bo się po gubiłem z powodu braku czasu na pisanie a chęci dojścia co i jak.

Z tym "wieloczęściowym" obrazem gry chodziło mi o te obrazy które ściągam z
rapid shaer'a w paru "częściach"(part1, part2 itd.).

Jak później wprowadzic je w Alkochol żeby nagrac i jak nagrywac dokładnie krok po kroku ażeby działały bezbłędnie na PSX'ie?

Mam już program do sprawdzania obrazów gier więc problem zepsutych obrazów jest załatwiony :-) .

kaczmar456
-#

Post autor: kaczmar456 »

To są archiwa. Musisz je wypakować programem stworzonym do tego celu, np. 7-Zip, WinRar. Jak wypakujesz, to masz obraz i go wypalasz na płytkę

Awatar użytkownika
ExGamer
-#
Kontakt:

kaczmar456, ma rację, to są archiwa. Wypakowujesz to programem WinRar, 7zip lub jakimkolwiek inn6ym archiwizatorem. Potem masz obraz płytki. Może być wieloczęściowy. I wtedy dopiero skanujesz CDmagem i sprawdzasz czy nie ma błędnych sektorów. :D

Seba-S91
-#

Dobrze, to w takim razie z tym już wiem :mrgreen: .
Więc teraz powiedzcie mi co zrobić w tym wypadku: Rozpakowałem grę Tenchu 2 wersja PAL ze świata psx i mam trzy pliki w takich formatach: ccd, img i sub. Który z nich zaznaczyć w Alkocholu przy nagrywaniu żeby wszystko było ok? I co dalej klikać i zaznaczać?
Proszę o pomoc ponieważ bardzo na tym zależy.
Sorki za to że jestem taki ciemny w tym temacie, ale dla mnie to nowość :roll: .

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

Post autor: michael69 »

Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.

Seba-S91
-#

WooooooooooooW, naprawdę wypas.
Wielkie dzięki michael69 :mrgreen: . Na to właśnie czekałem :-) .
w najbliższej wolnej chwili biorę się za pochłanianie wiedzy z tego poradnika.
Jeszcze raz wielkie dzięki kolego :-D .
Pozdrawiam Seba-S91.

Awatar użytkownika
LukasTe
-#
Kontakt:

Post autor: LukasTe »

Jeszcze tylko sprostuje informacje o tym, że jak jest CUE to zawsze ten plik wypalamy. Już drugi raz to czytam na forum, a tak nie jest. CUE jest plikiem kierunkowym do obrazu BIN. Czasami się zdarza, że z innym obrazem komuś np. pozostałośc po konwertowaniu zostaje i ten plik CUE jest ale zupełnie niepotrzebny.

ODPOWIEDZ