Cześć.
Wygrzebałem na strychu z odmętów różnych rzeczy które się tam znajdują kierownicę NexTec Analog Double Shock Racing Wheel z gniazdem takim jak w PlayStation. Po podłączeniu nie działała wogóle. Z tego co pamiętam nigdy nie działała. No więc ei namyślając się długo rozkręciłem ją. W środku nic ciekawego. Sprawdzałem po kolei czy wszystkie z 7 bolców we wtyczce łączą się z pinami na płycie. Okazało się, że nie, a wiec rozciąłem wtyczkę (która nawiasem móiąc nie była sklejona ani nawet skręcona, lecz najzwyczajniej w świecie zalana, znaczy się, kable, które się tam znajdowały zostały włożone w formę i zalane plastikiem). Odciąłem wtyczkę i wziąłem inną od starego pada. No i po podłączeniu okazało się że wtyczka wadliwa. No to dobra. Wszystkie piny łączą się z jakiś bolcem. I niby wszystko ok. PO podłączeniu kierownicy do PSXa zaświeciła się zawibrowała i zgasła. Przy wyciąganiu i wkładaniu wtyczki działao się podobnie. I tu mam pytanie. Co źle zrobiłem? Istnieją jakieś schematy do kierownic? Może ktoś ma i mógłby mi narysować co z czym trzeba połączyć?
Problem z kierownicą
Moderator: Moderatorzy
Problem z kierownicą
hasło do moich uploadów: 1234