sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

PlayStation (PSX) vs PlayStation 3

wszystko o wszystkim, odpoczynek

Moderator: Moderatorzy

PSX czy PS3?

PSX
6
100%
PS3
0
Brak głosów

Liczba głosów: 6

Awatar użytkownika
Zohan
-#
Kontakt:

PlayStation (PSX) vs PlayStation 3

Post autor: Zohan »

Nie można porównać? A jednak. PSX ma coś w sobie (nie, to nie grafika), co przyciąga mnie, pomimo, że mam PlayStation 3 i najnowsze gry. Cóż to jest?
Otóż po burzy mózgu (bo nikt mi nie towarzyszył), dochodzę do wniosku, że PlayStation 3 kupuje się dla szpanu, żeby pograć w najnowsze gry, używać jako komputera (tak, mama lub rodzeństwo na kompie -.- ), oraz żeby zrobić minę " :-o " czy " :O " patrząc jak zajebista (nie, to nie jest przekleństwo, nawet w TV tego nie cenzurują) jest grafika w grach. A PSX? G**niana grafa, stare gry, poza tym rysają się bardzo płyty i w ogóle... Ale nie. Co to jest? CO tak przyciąga to szaraka?
Hmmm... Powrót do czasów, gdy na truskawki chodziło się z drabiną. Grając w gry, które graliśmy będąc dzieciakiem z podstawówki. Mimo że przeszło się takiego Crasha 15 razy, chce się grać, chce się wspominać te wszystkie problemy "jak to przejść?", "tego się nie da!". To przyciąga. Poza tym, nie spotkałem się z tak ciekawymi fabułami w nowych grach, jak w tych grach na PSX. Klasyk. Ciągnie jak magnes.
Pomóż rozwinąć opcje oceniania wstawek gier! Jeżeli linki się podobają, kliknij na Obrazek pod tematem, jeżeli nie, to kliknij na Obrazek!

Awatar użytkownika
KoYoT
-#
Kontakt:

Post autor: KoYoT »

Ponieważ ja pierwszy zagłosowałem na PSX, to podtrzymuję tą wypowiedź ( cytuje moje );

Sądzę, iż PSX działa na gracza w inny sposób. Wiecie jaki? KLASYKI, KLASYKI I JESZCZE RAZ KLASYKI. Na jaką platformę wydano tyle świetnych gier? No oczywiście na PSX. Crash, Spyro, Tekken, Gran Turismo,... , kurde długo można wymieniać. To wszystko zaczęło się właśnie od PSX'a. PS2 i PS3 to zaledwie kolebka takich klasyków. Nic nie przebija tego co pierwsze, zawsze człowiek stara się wrócić do tych czasów ,kiedy na takiej grafie mógł pykać w tak wymiatające gierki. Dlatego posiadam 10-letnie PSX i jestem dumny z tego co najlepsze. Choć ta konsola ma swój leciwy wiek, to wcale nie wyszła z mody, wręcz przeciwnie - powraca i to nie w byle jakim stylu. Przynajmniej dla mnie ;-) Z tego co wyczytałem gdzieś tam, Sony ma jeszcze magazyn pełen nowiutkich, aczkolwiek ostatnich One'ów, lecz mogę się mylić :D
Kasa: 321 $

LOL :D

PSX SCPH-7502
PSX SCPH-5502/9002

PS2 SCPH-39001
PS2 SCPH-70002

Awatar użytkownika
Adammo
-#
Kontakt:

Post autor: Adammo »

Dla mnie zdecydowanie PSX, co prawda jego miałem i mam, PS3 nie mam (choć oczywiście na PS3 grałem). Dlaczego? Sentyment - do konsoli jak i do tych gier. Np. taki Tekken 6 znaczy dla mnie mniej niż Tekken 3, a MGS4 to nie jest pierwszy MGS. Stare hity z PSX są dla mnie po prostu bardziej grywalne. A grafika? Naprawdę nie widzę, by na PSX była gorsza grafika :) 3D jest? No jest w wielu grach, a jak trzeba to jest 2D, które wygląda lepiej niż niejedne 3D. A że nie ma kilku detali więcej, to żadna różnica.
Poznaj świat emulacji
http://emusite.pl

ODPOWIEDZ