sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Pricerman Okazje na Playstation

PSX i Klapka CD - Sprężynka

PSX od strony technicznej, pomoc

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

PSX i Klapka CD - Sprężynka

Post autor: Quake96 »

Witam ponownie.
Wiem, że tworzę już 4 temat z rzędu, ale każdy mój problem nie jest związany z poprzednim tematem, więc staram się być zauważalny.A więc przejdźmy do rzeczy:
W moim PSX'ie jak pewnie u każdego z was występuje jeden problem. Mianowicie nie odbijająca sprężynka od Klapki CD. Nie wiem już co z nią zrobić, aby po naciśnięciu przycisku Otwarcia klapki, przycisk ten wracał na swoją pozycję (odbijał). U mnie wygląda to tak, że po naciśnięciu przycisku klapki muszę po nim tak "pojeździć" palcem, aby wrócił na swoją pozycję. Denerwuje mnie to już, bo jest coraz gorzej i teraz nawet nie wraca do końca na swoją pozycję. Znacie jakieś sposoby na tą wredną sprężynkę która odpowiada za odbijanie Guzika? Od siebie powiem, że próbowałem już ową sprężynkę "zgnieść", aby nie była taka rozciągnięta, jednak nic to nie dało :/ Jeśli macie na to skuteczny sposób, lub też wiecie z czego można ową sprężynkę wziąść to piszcie. Z góry dzięki za pomoc i jeszcze raz przepraszam za 4 temat z rzędu :)
SCEE™

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

Post autor: michael69 »

sprężynka jest raczej ok, wina jest w tym że jak się przyjrzysz (od środka, po zdjęciu obudowy) plastik (ten z "języczkiem" o który zahacza się klapa) suwa się a raczej trze o obudowę całego zatrzasku,(to wszystko widzisz od środka)

a więc posmaruj (troszkę) plastik wazeliną oby suwał się bez oporów, i gdy będziesz przykręcał dwie śrubki mocujące to "nie na siłę", tylko sobie nimi wyreguluj siłę "ścisku" (za luźno nie może być bo wtedy języczek nie będzie chciał łapać klapy.
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Post autor: Quake96 »

Dzięki, ale sam przed chwilą się zdenerwowałem i zrobiłem to po swojemu. Rozkręciłem cały ten "mechanizm" i poskładałem na nowo i znwou odbija IDEALNIE. Niemniej jednak masz ode mnie Punkt Pomógł za chęć pomocy :P

PS: może w przyszłości jak znowu się będzie "ciąć" skorzystam z twojej pomocy :)

[ Dodano: Nie 27 Mar, 2011 03:23 ]
michael69, Guzik znowu zaczął "przycinać:, więc zastosowałem się do twoich rad. Przesmarowałem Kremem Do Rąk Całą tą metalową blaszkę i ten plastik (na stronach którymi się ocierają) i teraz to dopiero widzę EFEKT. Jeszcze raz chwała Ci dobry człowieku!!
SCEE™

ODPOWIEDZ