Witam mam dostałem od kolegi psx z kartą pamięci ale w tym psxsie jest lipny laser i żadna gra nie chce czytać ale karta pamięci działa.Ale mam drugiego psx który normalnie działa tylko że jak włożyłem karte pamięci to nie pokazywała zapisanych gier jak wchodziłem na memory card.Czego tak jest że na jednym działa a na innych nie????Proszę o szybką odpowiedz bo nie wiem co robić.
Weź miernik jak masz i sprawdzaj. Najlepiej jakbyś miał taki z sygnałem dźwiękowym jak jest przewodzenie.
Tutaj masz zaznaczone bezpieczniki. Zdjęcie zapożyczone.
Jeśli sprawdzałeś i karta działa to na pierwszym miejscu sprawdź czy to nie bezpiecznik ( już wiesz gdzie) a jeśli się okaże ze nie tutaj tkwi problem to będziemy dalej myśleć
a może to zależy od karty pamięci bo jak włożyłem kartę i włączyłem grę obojętnie jaką to mi po chwili grania wyskakuje że coś tam pisze i wtedy pad nie chodzi i muszę wyjąć kartę i już normalnie pad działa.To wygląda na to jak by karta zakłócała działanie pada czyli może to nie bezpieczniki????
A wiec najlepszym wyjściem w tym momencie było by jakbyś miał druga kartę np. od kolegi na 100% sprawna i w tedy przetestować czy dalej takie dziwne objawy będę. Albo ta co masz do kumpla i zobaczyć czy dzieje się mu tak jak Tobie. Kąbinuj