sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

PlayStation Error Screen - WTF??

pomoc i wszystko co dotyczy konsoli PSX, emulatorów, programów itp.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

PlayStation Error Screen - WTF??

Post autor: Quake96 »

Witam tradycjynie szpreałem na YT w poszukiwaniu ciekawych filmików z PSX. I trafiłem na ten filmik: http://www.youtube.com/watch?v=x5spk1Ch ... re=related
Nie zrażajcie się początkiem bo dopiero pod koniec jest efekt.
A teraz czas na pytania:

1.Co to tak właściwie jest i dlaczego się wyświetla?
2.Dlaczego ten ekran jest pusty i wydaje taki dźwięk? (osobiście mnie przeraża)
3.Jak zobaczyć takie coś na swojej konsoli?

Zamieszczajcie tutaj swoje opinie na temat tego zjawiska.
PS: Spotkał się ktoś z was z czymś takim??
PS2: Miałem kiedyś PSX SCPH-5502 i ripy odpalane na nim uruchamiały się tak jak na TYM filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=5ygMQ4Me ... re=related
Dlaczego tak się działo (pamiętam, że RIPY uruchamiały się dość długo ale chodziły OK. A teraz na moim SCPH-9002 uruchamiają się od razu. Czego to wina??

Jeśli macie jakiekolwiek zdanie na ten temat, lub coś wiecie to piszcie bo czekam na wasze odpowiedzi :)
SCEE™

Awatar użytkownika
Witold
-#

Post autor: Witold »

Dźwięk jest EWIDENTNIE przerobiony, są ,,psychole'' którzy lubią się w to bawić (patrz creepy historyjki o pokemonach RED (dokładnie muzyka z miasta umarłych) na GameBoya) lub poczytaj o MissigNo albo Lost Silver.

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

I tu się Witoldzie drogi mylisz :] Dźwięk jest 100% oryginalny. Sam zrobiłem coś takiego u siebie na konsoli :) Także to nie żaden FAKE. Jeśli mi nie wierzysz, to włóż do PSX płytę z grą PS2 na CD (na przykład Tekken Tag Tournament) i poczekaj około dwóch minut gdy konsola "zamuli" na logo SONY :)
Zapewniam, że usłyszysz i zobaczysz w 100% to samo co na filmiku.

Zaś co do drugiego fimiku to także nie FAKE. Sam miałem identyczny schemat gdy odpalałem gry RIP na moim PSX SCPH-5502. Zresztą kiedyś wrzuciłem taki filmik na YT.

Także sorry Witold Ale jednak się mylisz :oops:
SCEE™

Awatar użytkownika
Ostry96
-#

Post autor: Ostry96 »

hyhy - ja TAK miałem na konsolce - model dokładnie:
SCPH-9002
Nagrałem programem NERO grę NFS III
Źle oczywiście nagrałem (mój pierwszy :])
i taki miałem efekt

Awatar użytkownika
Witold
-#

Post autor: Witold »

Tak więc zwracam honor i wierzę na słowo, bo moje konsole jak zwykle mnie na tyle uwielbiają, że nie chcą mi pokazać tego błędu ;P

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Witold, a włożyłeś kopie gry PS2 w wersji CD?? Jak tak to nie ma opcji, że nie pokaże :) Możesz to rozpoznać po tym, że cały czas kręci się płyta :P
SCEE™

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Czas na powrót do tematu

Fearful Harmony

Znamy już Black Screen of Death, nazywany popularnie "Personified Fear". Teraz przyszedł czas, abym zaprezentował wam, znany mi od dawna "uszkodzony bootscreen". Ten błąd jest znany jako "Fearful Harmony", od melodii wydawanej przez konsolę. Jest to znany niektórym posiadaczom konsol PSX ze starym biosem (do SCPH-5xxx), bootscreen. Pojawia się on podczas odpalania płyt nie związanych z PSX'em, takich jak Gry PC, czy Kopie Zapasowe na DreamCasta. Jednakże występuje to także podczas bootowania gier PSX RIP. Gry działają poprawnie jednak najpierw trzeba przeczekać ten cały błąd (trwa to około 5 minut). No ale nie będę się rozpisywał. Zapraszam do mojej prezentacji, którą postarałem się przygotować jak najlepiej.

Link do prezentacji:

http://www.youtube.com/watch?v=RELA9VKpLls

Uwaga! Film jest przeznaczony dla osób cierpliwych, gdyż trwa on 12 minut. Jednakże ciekawscy mogą po prostu obejrzeć początek (w tym dłuższe wyjaśnienie tego błędu), a resztę mogą sobie spokojnie odpuścić.
SCEE™

ODPOWIEDZ