sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Błąd w PS2 (free mc boot) - stukanie lasera i nic

pomoc i wszystko co dotyczy konsoli PS2, emulatorów, programów itp.

Moderator: Moderatorzy

bajer3121
-#

Błąd w PS2 (free mc boot) - stukanie lasera i nic

Post autor: bajer3121 »

Witam. Mam problem z przerobionym ps2. Ps2 jest przerobiony na zasadzie Free McBoot i po ściągnięciu gry (GTA SA.iso) spatchowaniu programem (ESR_disc_patcher_GUI_v0.24a) i nagraniu na płytę (przez DVD decrypter) Ps2 tak jakby nie widział pyty.

Gdy wkłada się ją do Ps2 słychać że płyta się kręci i takie charakterystyczne stukanie lasera. Przy czym ps2 nie uruchamia się dalej. Proszę o szybką pomoc.

A no i miałem dodać że, inne gry chodzą normalnie np. Resident Evil 4. A gta próbowałem na 4 różnych płytach dvd więc to wina płyty chyba nie jest.. a gta miałem ściągane dwa razy. I przy każdym tak samo w ps2 się dziej.

xzer0

Post autor: xzer0 »

Płyta została najprawdopodobnie źle nagrana. Wydaje mi się że esr patcher patchuje tylko iso w mode1. Ja nagrywałem alcoholem 120% na płytach sonego to tylko jedna gra nie działała. Pamiętaj nagrywaj na najwolniejszym trybie!

bajer3121
-#

Post autor: bajer3121 »

nagrywałem na prędkości 4x i na 4 różnych płytach. :-(

[ Dodano: Pią 21 Sty, 2011 18:16 ]
nagrałem alcoholem 120% tak jak poradziłeś . Gra działa :)

michalniwczyk
-#
Kontakt:

Post autor: michalniwczyk »

Mam ten sam problem z grą Harry Potter i książę półkrwi. Tylko że mi tego nawet nie czyta z pena. Może jakaś sugestia na ten temat.

xzer0

Jest wiele powodów niedziałania gry. Płyta może być niskiej jakości, skopany obraz, źle nagrana płyta, słaba nagrywarka i słaby laser w pleju wszystko to powoduje że gra nie ma prawa działać. I opisz mi co i jak robiłeś żeby odpalić tę grę z pena.

michalniwczyk
-#
Kontakt:

Grę zassałem z torrentów, wypakowałem do obrazu ISO, zpachowałem w ESR. Na pena nagrałem USB util v 2.0. Grę pobierałem kilka razy z różnych stron i zawsze ten sam problem. Z płyty ogóle nie startuje a z pena niby zaczyna czytać ale po chwili czarny ekran i nic. Grę pobierałem w pal i ntsc i żadna wersja nie działa. gra ma prawie 5 gb może to jest jakiś powód. Nagrywam na płytach tdk dvd-r. do tej pory nie miałem takich problemów z żadną grą.

xzer0

Jaki miałeś komunikat w esr. Może to było coś takiego: No UDF discreptor. Często się tak zdarza, ale żeby gra tyle razy nie działała.

michalniwczyk
-#
Kontakt:

File already patched. mam ten sam problem z Harry Potter Goblet of fire.

ODPOWIEDZ