sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Pomocy z emulatorem

pomoc i wszystko co dotyczy konsoli PS2, emulatorów, programów itp.

Moderator: Moderatorzy

Kieles
-#

Pomocy z emulatorem

Post autor: Kieles »

Witam jestem ciemny w tych sprawach więc proszę o jak najbardziej szczegółową pomoc. $ lata temu mój ps2 zakończył swój żywot i nie opłacało mi się go naprawiać. Dziś gdy robiłem porządki znalazłem stare gry na niego jest ich okolo 150 na pytach CD ale wiekszości na DVD.
Pobrałem tego emulatora oraz to co jest potrzebne KLIK oraz to co jest potrzebne. Wypakowałem lecz nic nie zmieniałem bo jestem w tym ciemny wiec robiłem tak by tylko wyskoczyło okno z tego emulatora. Gdy wyskoczyło włożyłem płytkę z gra SSX3 i odpaliłem ją lecz od razu są problemy. Obraz skacze i gdy trzeba wybrać język nie idzie ani dać ok ani zejść niżej. Proszę o pomoc jak ustawić tego emulatora tak aby wszystko działało. Na kompie mam win7 64bit. z Góry dzięki :)

Awatar użytkownika
DreamON
-#
Kontakt:

Post autor: DreamON »

Musisz ustawić pada/klawiaturę. Wejdź w Config -> Controller (PAD) -> Plugin Settings -> Pad 1.

Jak już ustawisz pada, będziesz mógł wybrać język MENU (jednorazowa czynność) a potem grać do woli.

Kieles
-#

Ok pad ustawiony. Ustawienia jakieś były myślałem ze to z gry ale to z menu. Gdy to ustawiłem gra się nie laduje. Teraz jest tylko startowy obraz ps2 po czym czarny ekran. Próbowalem z 10 grami. A jeszcze jedno czy to normalne ze tam pisze 50fps i skacze do 51 max 53 czy idzie to gdzieś zmienić?

Awatar użytkownika
DreamON
-#
Kontakt:

Może ściągnij jakiś obraz i spróbuj go odpalić. Nie wiem, może też być tak że źle ustawiłeś plugin CDVD. Tak w ogóle to jaki masz konfig PC?

Kieles
-#

A co to ten konfig pc ^^? gdzie to sprawdzić. Czemu był czarny obraz juz doszłem do tego bo mialem obraz plyty na deamonie i wybrany w emulatorze aby to odtwarzal. Teraz gdy mam to ustawione chyba dobrze wyskakują mi jakies 2 karty pamieci ;c

Awatar użytkownika
DreamON
-#
Kontakt:

Konfig PC, czyli jakie masz części komputera: procesor, karta graf, pamięć ram, system operacyjnie. Bo może się tak męczysz z odpaleniem jakiejś gry, a twój PC może być za słaby na ten emulator. Dla tego na pierwszym miejscu trzeba podać konfig. Co do deamona, to nie musisz go używać, możesz wybrać ścieżkę do obrazu z grą z poziomu PCSX2. Robisz to tak:

Wchodzisz do CDVD -> ISO Selector -> Browse (tutaj wybierasz ścieżkę do obrazu)

Jak już wybierzesz obraz to wejdź znowu w CDVD i zaznacz opcję ISO (trzecia od góry).

Teraz możesz już odpalić grę. Wchodzisz w System -> Boot CDVD (Fast).

Kieles
-#

Jak wchodze w CDVD>wybierz ISO mam takie cos http://www11.speedyshare.com/files/2981 ... C5%82u.jpg

procesor Intel Pentium R dual-core 2x 3.06
karta graficzna ATI Radeon HD 4600
ram 4gb
cos jeszcze podac?

Awatar użytkownika
DreamON
-#
Kontakt:

Masz w miarę dobry komputer, pójdzie na nim większość gier. Ty próbujesz wybrać zamontowany obraz w deamonie albo grę w twoim napędzie. Tutaj chodzi o to żebyś podaj ścieżkę do obrazu. Tak jak to robisz w ePSXe, musisz odszukać pliku o takich rozszerzeniach jak: *.iso, *.bin, *.img, *.mdf etc.

Obrazek
Ostatnio zmieniony czw 11 sie, 2011 15:51 przez DreamON, łącznie zmieniany 1 raz.

Kieles
-#

ok udało mi się odpalić jakąś gre jax and texter ale 3-20 fps da sie cos z tym zrobic?

Awatar użytkownika
DreamON
-#
Kontakt:

Nie testowałem tej gry, wpisz sobie w google PCSX2 Compatybility List i znajdziesz gry które chodzą dobrze na emulatorze.

Kieles
-#

Dzięki za pomoc :) w razie jakiś problemów odezwę się

ODPOWIEDZ