sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

mini licytacja konsoli

darmowe ogłoszenia sprzedaży

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
nowex
-#

mini licytacja konsoli

Post autor: nowex »

siema.
chciałbym abyście wycenili moją konsole bo jestem ciekaw za ile mógłbym ja opchnąć na allegro. Zestaw zawiera konsole wraz z okablowaniem i padem oryginalnym ds (model ps 70004) z modbo 760, 8 gier oryginalnych + z 6 kopi zapasowych. Jest jeden problem a mianowicie problem, który już zniknął po wyczyszczeniu laseru, ale ,mówię o nim ponieważ nie będę nikogo w balona robił. Problem dotyczy mojego poprzedniego tematu "Problem z ps2/chipem". Teraz już nie paczuje gier i wszystko jak narazie śmiga dobrze. Tak to wygląda, a chciałbym kupić nową ps2 slima 90004, ale nie mam kasy, a jak ktoś by był chętny to wiecie. Piszcie ile byście dali za taką konsolke.
ps.chyba, że radzicie kupić fata z dyskiem, ale jak mi pójdzie laser to naprawa jest kosztowna i trudno dostać podobno laser do niej.
PS2 SLIM SCPH-70004+MODBO760 ,SONY DualShock2, Memory Card SONY 8 MB, 29 oryginalnych gier
PS3 80 GB, SonyDS3, MOVE, KAMERKA SONY, 12 oryginalnych gier, PSN
PS VITA

Komornik190
-#

Post autor: Komornik190 »

300zł moim zdaniem

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Post autor: Quake96 »

Zależy jeszcze od stanu technicznego i czy ten DS to DualShock od PSX czy DualShock2. A tak na oko to nie więcej jak 200-250zł 8-)
SCEE™

xzer0

Post autor: xzer0 »

Będziesz żałował. Ten model jest najlepszy i można w nim zamontować taśmę ide która pozwala na podłączenie hdd. Więcej info w temacie PS2>Sprzęt>HDD do PS2 (mój post).

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

xzer0, zapomniałeś dodać, że koszty takiej przeróbki są znikome i nie trzeba dokupywać żadnych bajerów jak Network Adapter w FAT'ach. Tutaj wystarczy tylko taśma IDE i dysk IDE :)
SCEE™

Awatar użytkownika
nowex
-#

xzer0,
Napisałeś, że można udostępnić dysk komputera w sieci. Czy to się sprawdza? Nie będzie takich problemów jak z USB ?Jakie programy były by mi potrzebne żeby wyszukało ten dysk na mojej ps2?

ps. mam liveboxa TP
Quake96,
o ds2 mi chodziło.
PS2 SLIM SCPH-70004+MODBO760 ,SONY DualShock2, Memory Card SONY 8 MB, 29 oryginalnych gier
PS VITA

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

no to za konsolę wołałbym tak z 230zł. ;)
SCEE™

xzer0

Trzeba połączyć ps2 z kompem kablem sieciowym krosowanym. W kompie trzeba udostępnić dysk i wrzucić tam gierki i odpalać OPL v8. Prędkość jest jak z NA. [ciach]
§ xX3. Zakaz umieszczania linków zawierających w adresie lub w haśle adresy polskich stron.
Strona o tematyce PlayStation
Ostatnio zmieniony pt 12 sie, 2011 20:40 przez xzer0, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
nowex
-#

xzer0,
aha dzięki, ale mógłbym prosić o ten program, z instrukcją jak go wgrać na memorke. A co do tego udostępniania to rozumiem, że wystarczy udostępnić klikając PPM na dysk ? Dzięki z góry.
PS VITA

xzer0

Ściągasz to . Wypalasz na cd. Później ściągasz Open PS2 Loader 0.8 i wrzucasz na pendriva. Uruchamiasz program z cd i wchodzisz w pendriva i kopiujesz program na kartę.

Awatar użytkownika
nowex
-#

xzer0, podłączyłem kablem sieciowym od neostrady i udostępniłem dysk w sieci. Włączyłem program, ale gier nie wyszukuje. Po włączeniu programu na komputerze widać ikonkę, że łączy się. Coś źle zrobiłem ? albo wcale czegoś nie zrobiłem. A może to kabel mam zły bo pisałeś, że musi być krosowany, ale nie wiem jaki ja mam :D Wiem,że mam go do podłączenia liveboxa (rutera) do kompa ;) HELP
PS VITA

ODPOWIEDZ