![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
Patchowanie mdf.
Moderator: Moderatorzy
Patchowanie mdf.
J/w - jak to zrobić? Nie mogę przerobić, nie wychodzi mi nic, itd. Ogółem straciłem płyte, jak spachować/przerobić? Proszę o dokładną pomoc ![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
ale co ty patchujesz?? Grę PS2??
Jeśli tak to zastosuj się do mojej porady:
1. Zamontuj obraz w formacie .MDF w programie Daemon Tools
2. Za pomocą programu BurnAware Free
Tworzysz obraz płyty w formacie .iso (Opcja "Copy to ISO"), wybierając wirtualny napęd z zamontowanym obrazem, jako źródło odczytu 
3. W ten sposób utworzyłeś obraz gry w formacie .iso, który swobodnie patchujesz programem "ESR Disc Patcher" i wypalasz na płytkę programem NERO Express, z prędkością 8x
Sam używam BurnAware Free, do tworzenia .iso z płyt PS2, które patchuje i uruchamiam na konsoli
Jeśli tak to zastosuj się do mojej porady:
1. Zamontuj obraz w formacie .MDF w programie Daemon Tools
2. Za pomocą programu BurnAware Free
Kod: Zaznacz cały
Link: http://www.programosy.pl/program,burnaware.html

3. W ten sposób utworzyłeś obraz gry w formacie .iso, który swobodnie patchujesz programem "ESR Disc Patcher" i wypalasz na płytkę programem NERO Express, z prędkością 8x
Sam używam BurnAware Free, do tworzenia .iso z płyt PS2, które patchuje i uruchamiam na konsoli

SCEE™
Kapcior, konwersja nie działa -próbowałem na PowerIso.
Gra jest na PS2, racja - koło południa zastosuje się do twojej porady i dam znać, przy okazji, gra to SPARTAN: TOTAL WARIOR.
Przy okazji, czy jeśli ja wypalam na prędkości 4x (dla mnie to nie ma różnicy, wolę być bezpieczny) to ma jakieś znaczenie? Wiem, że nie można powyżej 8x, ale czytałem, że niektóre konsole nie trawią 8x, prawda to to, nie prawda?
Gra jest na PS2, racja - koło południa zastosuje się do twojej porady i dam znać, przy okazji, gra to SPARTAN: TOTAL WARIOR.
Przy okazji, czy jeśli ja wypalam na prędkości 4x (dla mnie to nie ma różnicy, wolę być bezpieczny) to ma jakieś znaczenie? Wiem, że nie można powyżej 8x, ale czytałem, że niektóre konsole nie trawią 8x, prawda to to, nie prawda?
neokid, możesz wypalać orginałki p(b)odajże samym NERO Express.
Jeśli nie będzie się dało to wykonuj całą metodę jaką podałem, czyli zacznij od BurnAware Free
A co do płytek, to ja polecam SONY DVD-R (koniecznie minusy) i wypalanie do 8x, jeśli chcesz jeszcze długo pograć na tym laserze
Jeśli nie będzie się dało to wykonuj całą metodę jaką podałem, czyli zacznij od BurnAware Free

A co do płytek, to ja polecam SONY DVD-R (koniecznie minusy) i wypalanie do 8x, jeśli chcesz jeszcze długo pograć na tym laserze

Ostatnio zmieniony sob 27 sie, 2011 19:25 przez Quake96, łącznie zmieniany 1 raz.
SCEE™
Więc tak konwersja mogła się nie powieść w przypadku UltraISO tylko wtedy, gdy wybrałeś nieprawidłowy plik, rozumiem iż dokonałeś złego wyboru i wybrałeś plik z rozszerzeniem .mdf zamiast wybrać odpowiedni o rozszerzeniu .mds. Nie ma takiej opcji, by UltraISO sobie nie poradził z plikami o takowym rozszerzeniu
Dużo łatwiej jest obsługiwać, tymże programem niż cudować, kombinować w inny sposób. Nagrywać możesz samym Nero, wystarczy, że uprzednio obraz gry zamontujesz w wirtualnym napędzie np. Daemon Tools, a w Nero wybierzesz opcję "Kopiuj DVD", ustawiasz prędkość i voila. Tym sposobem wypaliłem około 200 gier, wszystkie chodzą bez zarzutu
Po więcej zapraszam TUTAJ (siódmy post od góry). Jeśli chodzi o płyty, na temat marki SONY słyszałem różne opinie, jedni chwalą inni nie. Polecam osobiście płyty Verbatim DVD-5 z powłoką AZO, tylko i wyłącznie minusy (plusy są "trudniejsze" do odczytania przez laser, przez co szybciej się zużywa) dłuższa żywotność lasera zapewniona, płytki na prawdę bardzo dobrze się spisują, zresztą większość posiadaczy PSX/PS2 karmi swoje konsolki płytami tejże firmy.

Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez Drakson, łącznie zmieniany 3 razy.
FFR 3 w wersji NTSC działa na konsoli "przerobionej" exploitem FMCB. Sam posiadam wersję NTSC i żadnego problemu w działaniu nie zauważyłem, szkoda kaleczyć grę takimi bzdurami jak PAL/NTSC fix. Takowymi programami nie zmienisz systemu gry (nie uczynisz z wersji NTSC wersję PAL i na odwrót, fizycznie jest to, niemożliwe), lecz jedynie formę wyświetlania obrazu. Programy takie służą jedynie osobom ze starymi odbiornikami TV, które nie działają w systemie NTSC, przez co obraz jest wyświetlany w odcieniu czarno-białym. Gra będzie działać, śmiało możesz pobierać