kabel RGB
Moderator: Moderatorzy
ten kabel z aukcji nic nie polepsza to po prostu zamiennik dla orgyniała, może się natomiast przydać do podłączenia na PAL przez chinche do TV a także do podłączenia GUN'a
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.
Cytuje "Złącze Euro i cinch dają identyczne sygnały..."
Przecież to jest to samo, w dodatku na tym samym kabelku.
Może ci się wydawać że obraz jest lepszy, a dlaczego ?
Dlatego że w Telewizorach cyfrowych tych tańszych i tych droższych sygnał analogowy (jeżeli można to tak nazwać) który wysyłany jest z konsoli przetwarza odpowiedni moduł w odbiorniku TV.
Na starszych Kineskopowych TV o wiele wiele lepiej wyświetlany jest obraz PSX i PS2, dziwne ale prawdziwe.
Tak jak mówię TV LCD czy PLAZMA musi przetworzyć ten sygnał i zazwyczaj kiepsko to wychodzi.
Ja natomiast sprawdzałem to na Sony Bravi która ma ponad 40 cali, na starym Funai, Curtisie, i jeszcze na wielu TV.
Najlepiej wypadają telewizorki kineskopowe.
Następny fakt to czy kabelek jest dobrze ekranowany i czy dobrze przenosi obraz, pozłacane końcówki itp.
EDIT:
Dobra już wiem.
Jeżeli masz "Progresywne Skanowanie" w swoim TV.
To kup sobie kabel YUV lepszej jakości i na pewno obraz będzie dobry plus to że obsługa HD w tym jest.
Przecież to jest to samo, w dodatku na tym samym kabelku.
Może ci się wydawać że obraz jest lepszy, a dlaczego ?
Dlatego że w Telewizorach cyfrowych tych tańszych i tych droższych sygnał analogowy (jeżeli można to tak nazwać) który wysyłany jest z konsoli przetwarza odpowiedni moduł w odbiorniku TV.
Na starszych Kineskopowych TV o wiele wiele lepiej wyświetlany jest obraz PSX i PS2, dziwne ale prawdziwe.
Tak jak mówię TV LCD czy PLAZMA musi przetworzyć ten sygnał i zazwyczaj kiepsko to wychodzi.
Ja natomiast sprawdzałem to na Sony Bravi która ma ponad 40 cali, na starym Funai, Curtisie, i jeszcze na wielu TV.
Najlepiej wypadają telewizorki kineskopowe.
Następny fakt to czy kabelek jest dobrze ekranowany i czy dobrze przenosi obraz, pozłacane końcówki itp.
EDIT:
Dobra już wiem.
Jeżeli masz "Progresywne Skanowanie" w swoim TV.
To kup sobie kabel YUV lepszej jakości i na pewno obraz będzie dobry plus to że obsługa HD w tym jest.
Ostatnio zmieniony śr 14 gru, 2011 18:27 przez Hudy, łącznie zmieniany 1 raz.