Problem z nagrywaniem
Moderator: Moderatorzy
-
Problem z nagrywaniem
Witajcie,po bardzo długiuej przerwie,ponownie mam ps one i problem z nagraniem gry,mam crashe z plikami bin i cue nagrywałem w alcohol120 ultra iso i imgburn i nic,nagrywa sie jednak konsola nie czyta,nagrywam na verbatimach,może ktoś podrzuci jakiś pomysł?Konsolka nie jest ściuchrana bo mam jednego pirata strasznie porysowanego i czyta pieknie.
Przeniesione z działu "Poradniki", który nie jest miejscem, do zakładania tematów jak ten powyżej.
Drakson
Przeniesione z działu "Poradniki", który nie jest miejscem, do zakładania tematów jak ten powyżej.
Drakson
Ostatnio zmieniony czw 29 gru, 2011 17:33 przez werewolf836, łącznie zmieniany 1 raz.
Broda1982 z forum OSG?werewolf836 pisze:Witajcie,po bardzo długiuej przerwie,ponownie mam ps one i problem z nagraniem gry,mam crashe z plikami bin i cue nagrywałem w alcohol120 ultra iso i imgburn i nic,nagrywa sie jednak konsola nie czyta,nagrywam na verbatimach,może ktoś podrzuci jakiś pomysł?Konsolka nie jest ściuchrana bo mam jednego pirata strasznie porysowanego i czyta pieknie.

Nagrywasz na Verbatimach, używasz obrazów z redump.org, używasz Alcohola 120%, czyli robisz wszystko prawidłowo. Według mnie to wina nagrywarki, jeśli masz możliwość nagrać Crasha u jakiegoś kumpla to weź spróbuj. Piszesz że masz porysowanego pirata, który działa na konsoli, możesz kupić czystą płytę tej samej firmy i nagrać na nią obraz który ściągnąłeś. Wiem że niektóre konsole potrafią się 'przyzwyczaić' do marki płyt i potem możesz grać tylko na takich płytach. Taki przypadek dotyka głównie GameCube'a, być może twój PSX ma podobnie, płytka kosztuje do 1 zł, nie zaszkodzi spróbować wypalić gry na takim krążku.
-
Wiesz co, to nie ma raczej znaczenia w jakim jest formacie ten obraz, liczą się dane zawarte w tych plikach. Spojrzałem na statystyki ściągnięć mojego Crasha, jak dotąd ściągnęły go 102 osoby, nikt się nie skarżył że coś jest z nim nie tak. Jak wspomniałem post wyżej, spróbuj nagrać grę na innej nagrywarce u kumpla, w pracy czy gdziekolwiek ;- ]
Możesz jeszcze sprawdzić swoje nagrane płyty na emulatorze, jeśli normalnie je odtworzy to znaczy że wszystko jest OK. Naprawdę nie innego wyjścia, albo nagrywara albo laser.
Możesz jeszcze sprawdzić swoje nagrane płyty na emulatorze, jeśli normalnie je odtworzy to znaczy że wszystko jest OK. Naprawdę nie innego wyjścia, albo nagrywara albo laser.
-
No to chyba bede musial opchnac konsole,nie mam mozliwosci nagrania nigdzie indziej bo nie mam kumpli,wszystko wyjechalo,wiem ze trudno w to uwierzyc jednak tak jest.Jeszcze sie podpytam,handlarz z rynku mowil mi zebym najlepiej nagrywal obrazy plyt i na sony lub verbatimach,jednak teraz pytaneczko,jakie pliki to obrazy plyt?Bo sciagnalem na sztuke tutaj Blast chamber i pisze ze iso a mam 4pliki w nim,ccd,img,sub,plik obrazu czy cos takiego,ktory plik wrzucic na alkohol i wypalic?
Wypal z pliku ISO, przynajmniej jak tak robię. Więcej o obrazach płyt znajdziesz pod tym linkiem - http://www.cdrinfo.pl/faq/jakim-program ... 2081192850werewolf836 pisze:Teraz pytaneczko,jakie pliki to obrazy plyt?Bo sciagnalem na sztuke tutaj Blast chamber i pisze ze iso a mam 4pliki w nim,ccd,img,sub,plik obrazu czy cos takiego,ktory plik wrzucic na alkohol i wypalic?
Mam ten sam problem, moja nagrywarka nie nadaje się do nagrywania gier na PSX-a. Może to przez minimalną prędkość 10x, nagrywaj ccd.
Sega Mega Drive VA4
SNES
PSX SCPH-1002
PSX SCPH-7502
PS2 SCPH-70004
PS2 SCPH-50004, NA 80GB HDD
PSP 3003
PS TV
Gamecube
Wii 1TB
Xbox v1.0 300GB
Xbox 360 S 250GB